2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

A magyar államon nyerészkednek a migránsokat Strasbourgban védő szervezetek

Ez már inkább üzlet, nem a bevándorlókról szól

Az általuk képviselt migránsok tartózkodási helye ismeretlen, bárhol lehetnek, akár az Európai Unión belül vagy azon kívül, de ezek a migránssimogató szervezetek az ítélet nyomán fizetendő összeget bezsebelik. Közben a migránsok ahol csak tudnak, balhéznak.

A strasbourgi bíróság néhány napja kártérítést ítélt meg a röszkei tranzitzónában tartott afgán és iráni menedékkérőknek – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 
Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője elmondta: a bíróság ítéletét egy folyamatként érdemes értelmezni, hiszen hasonló bírói ítéletek ezelőtt is születtek. Tehát annak vagyunk tanúi, hogy az illegális bevándorlást támogató úgynevezett jogvédő szervezetek nemcsak a migrációt erősítenék, hanem saját maguknak is szeretnének jövedelmet termelni, tekintve, hogy ők képviselik ezeket az embereket, így a jogi szolgáltatásukért járó díjat igyekeznek keményen bevasalni a magyar államon.
 
Az általuk képviselt migránsok tartózkodási helye nem ismert, bárhol lehetnek, akár az Európai Unión belül vagy azon kívül, de ezek a szervezetek az ítélet nyomán fizetendő összeget szeretnék magukénak tudni.
 
Ezek a szervezetek már az indulástól kezdve egyfajta mentorálást nyújtanak az illegális bevándorlóknak és a magyar határon is aktívan tevékenykednek. Még nem vált tömegessé az a folyamat, hogy jogi eszközökkel nyerészkednének, de elindult, ez jól látható – fejtette ki Horváth.
 
Ez a fajta üzlet egy tőről fakad a börtönbiznisszel, amikor a fogvatartottak az ilyen jogvédő szervezetek segítségével perelik be a magyar államot a fogvatartásuk körülményei miatt.
 
Forrás: hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató