2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Remekül haladunk az oltással, a kínai vakcinát is örömmel elfogadják az emberek

Országszerte jól haladnak az oltások beadásával. Az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti helyszíni tudósításából kiderül, hogy az oltási hajlandóság az egészségügyi dolgozók és a lakosság körében is magas, a mellékhatások pedig nagyon enyhék.

Janecskó Mária, a Szent János kórház oltóközpontjának vezetője elmondta: Pfizer-, illetve Szputnyik vakcinával oltják a háziorvosok által küldött, többnyire idős betegeket, naponta mintegy két-háromszázat.

Az oltási hajlandóság az egészségügyi dolgozók és a lakosság körében is magas, a mellékhatások nagyon enyhék, a Szent János kórház oltóközpontjában komolyabbat még nem tapasztaltak

–mondta a szakember.

Suba László vámospércsi háziorvos az oltás menetéről szólva elmondta: adategyeztetés után elvégzik a szükséges vizsgálatokat – vérnyomást, testhőmérsékletet, pulzust mérnek, és ha minden rendben, beadják az oltást.

Félórás várakozást követően újabb vizsgálat következik, és ha minden rendben, az oltakozó megkapja az oltási igazolványt és mehet haza

–tette hozzá Suba László.

A háziorvos elmondta, hogy akiket telefonon megkeresnek, többnyire örülnek az oltásnak, meg se kérdezik, milyet kapnak, és ha a helyszínen derül ki, hogy kínai, azt is örömmel fogadják.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató