2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Soros terrorszervezetekhez köthető NGO-kat támogat - az Alternatíva Németországért párt szerint

Több olyan civil szervezet is van, amelyek egyszerre hozhatóak kapcsolatba az Európai Unió testületeivel, illetve Soros György amerikai tőzsdespekuláns alapítványával. Ezen csoportok között olyanok is akadnak, amelyek terrorszervezetekhez is köthetőek – állítja az Alternatíva Németországért párt európai parlamenti képviselője.

Több civil szervezetet (NGO) a terrorizmus finanszírozására használnak - állítja Gunnar Beck, az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland) párt európai parlamenti képviselője, aki februárban írásban fordult az Európai Bizottsághoz az ügyben.
 
Az Európai Unió 2015 és 2018 között nagyjából 3,5 milliárd eurót fordított NGO-k finanszírozására. Az európai adófizetők pénzéből több olyan szervezet is részesült, amelyek egyértelműen terrorista csoportokhoz köthetőek.
 
Az ilyen, az EB-hez köthető szervezetek között több olyan is akad, amelyek Soros György, Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) támogatását is élvezi.
 
2017-ben az EB közel 700 ezer eurót adott 5 palesztin illetve egy spanyol csoportnak a "A közösségi ellenálló képesség és a társadalmi kohézió erősítése Kelet-Jeruzsálemben az elválasztó fal mindkét oldalán" (Strengthening Community Resilience and Social Cohesion in East Jerusalem on both Sides of the Separation Wall) nevű projektre. Az 5 palesztin szervezet közül 4-ről kiderült, hogy a Népi Front Palesztina Felszabadításért (Popular Front for the Liberation of Palestine) nevű szervezettel állnak kapcsolatban. A PFLP-t többek között az Egyesült Államok, Japán, Ausztrália és az EU is terrorszervezetként tartja számon.


 
De vannak más gyanús esetek is.
 
Kollektíva a Franciaországi Iszlamofóbia Ellen (Collective Against Islamophobia in France, CCIF)
 
Gérard Darmanin, francia belügyminiszter tavaly jelentette be, hogy a kormány feloszlatja a Kollektíva a Franciaországi Iszlamofóbia Ellen (CCIF) nevű szervezetet. A Twitteren a miniszter korábban azt írta, hogy a "CCIF évek óta állandó jelleggel iszlamista propagandatevékenységet folytat".
 
2012-ben Soros György alapítványa 35 ezer eurót adott a CCIF-nek. Az Európai Bizottság pedig 2016. decemberében szervezett egy olyan konferenciát, amelyen a meghívottak között szerepelt a szervezet.
 
Európai Rasszizmus Elleni Hálózat (European Network Against Racism, ENAR)

A szervezet csak 2018-ban közel 430 ezer dollárt kapott az OSF-től. Az ENAR egyik alapítója, Michaël Privot saját maga vallotta be, hogy tagja volt a Muszlim Testvériség nevű szervezetnek, amelyet több országban is terrorcsoportként tartanak nyilván.
 
Továbbá, Intissar Kherigi a szervezet igazgatótanácsában tevékenykedett. A nő Rached Ghannouchi lánya, aki az Ennahda Mozgalomat alapította és szintén kapcsolatba hozható a Muszlim Testvériséggel.
 
Ehhez képest a szervezet költségvetésének 69 százaléka az Európai Bizottságtól érkezik. A másik legnagyobb finanszírozó, 11,88 százalékkal a Nyílt Társadalom Alapítványok.
 
Muszlim Nők Európai Fóruma (European Forum of Muslim Women, EFOMW)

A szervezet 2018-ban 86 ezer dollárt kapott a Soros-alapítványtól. Az EFOMW a Muszlim Testvériség által alapított Európai Iszlám Szervezetek Szövetségének (Federation of Islamic Organisations in Europe, FIOE) testvérszervezete. Társalapítója: Lamia El Amri, az Iszlám Segély Világszerte (Islamic Relief Worldwide, IRW) kuratóriumi elnöke, és az egyiptomi Muszlim Testvériség támogatója. A szervezet a 2016-os éves jelentése szerint az Európai Bizottsággal és az Európai Parlamenttel is kapcsolatban állt.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató