2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A buzik felszólították Jakabot, ha nem hagyja békén az LMBTQ-közösséget, akkor nem szavaznak rá

A Telex készített interjút a Jobbik elnökével, amiben Jakab meglőtte a moslékokat. Valószínüleg elfelejtette, hogy ő is a moslék része, ezért elkottyintotta magát, hogy neki is az apa férfi, az anya pedig nő.

Részlet az interjúból:

Mi a véleménye A család az család kampányról, és hogyan áll ehhez a Jobbik?

Én ebben konzervatív álláspontot tudok csak képviselni, és nem fogom magamat, sem a közösségemet megtagadni.

Sarkosan fogalmazok: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen.

Azért mindig fogok küzdeni, hogy az édesapja és az édesanyja érjen ugyanannyit, egy nő ne érjen kevesebbet, mint egy férfi, és azért is küzdeni fogok, hogy a gyerek édesapja és édesanyja ugyanannyit érjen, mint egy német gyereké. Ezek a gyerekek kaphatnak olyan egészséges környezetet, ahol a család biztosítani tudja számukra a boldoguláshoz szükséges feltételeket.

Két apával nem kaphatják meg ezt az egészséges környezetet?

Azért mondtam a három édesapát, mert ha átlépjük azt a minőségi határt, hogy egy gyermek szülője egy apa és egy anya lehet, akkor onnantól kezdve biztos a számbeli határokat is át lehet lépni. Ha ezt a biológiai, természetes korlátot át lehet lépni, akkor miért ne lehetne akár három apja is egy gyereknek? Ezért fogalmaztam nagyon sarkosan, mert nekem a család az egy apából és egy anyából áll a gyermek érdekében. Hallok olyan megközelítéseket, hogy miért vegyük el egy meleg pártól azt a lehetőséget, hogy nekik gyermekük legyen, de nem mi, hanem

a természet rendeltetett úgy, hogy egy apának egy anyától lehet gyermeke, és ebből a szempontból a gyermek érdeke a legelső. A gyermek nem tud dönteni arról, hova születik.

Ha a gyermek érdeke éppen azt diktálja, hogy egy szerető, gondoskodó környezetben nőjön fel, ne pedig például intézetben, az sem számít?

Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sok házaspár áll és várakozik arra, hogy örökbe fogadhasson, és nem kapják meg a lehetőséget. Sőt, arról számolnak be, hogy hamarabb juttatják ki a gyerekeket mondjuk Olaszországba, hogy ottani szülők neveljék fel őket, minthogy a magyar párok megkapnák ezt a lehetőséget. Nekik nem lehet gyerekük, csak várnak arra, hogy lehetőséget kapjanak...

Eddig az interjú.

Nem is kellett tovább várni, ki is robbant a háború. A Budapest Pride visszaszólt. Az LMBTQ-szervezet felszólította Jakabot, hagyja békén a buzikat, mert nem szavaznak rá.

A Budapest Pride oldalán szabadult el a pokol. Idézzük őket:

Ha a Jobbik az előválasztási kampányban az LMBTQ emberekkel szembeni ellenséges hangnemmel kívánja pozícionálni magát a többi ellenzéki párttal szemben, félő, hogy a segítségükkel beválik a Fidesz-KDNP gyűlöletkeltő stratégiája: tovább gyűrűzik majd az LMBTQ emberekkel szembeni ellenséges hangulat, és tovább polarizálódik majd a társadalom az LMBTQ emberek támogatása mentén.
 
Ha a Jobbik valóban egy jobbközép, néppártos, szociálisan érzékeny keresztény pártként szeretne működni, (ezt a párt értéknyilatkozatából idéztük) nem alapozhat kampányt a Fidesz által lefektetett LMBTQ-ellenes retorikára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató