2021. augusztus 01. - Boglárka
EUR : 357.62
USD : 300.34
Időjárás ikon36°20°

A kötelező védőoltások ellen tiltakoztak Bukarestben - Videó

Több száz személy gyűlt össze (más híradások szerint kb 1200 fő) vasárnap délután a parlament épülete előtti Izvor parkban szervezett tüntetésre, amelyen a többek között csecsemő és gyermekkorban beadandó védőoltások kötelezővé tételét szorgalmazó, parlamenti vita alatt álló jogszabálytervezet ellen tiltakoznak a résztvevők. A tiltakozó akciót a Szülők Egyesülete szervezi.

A “Nem az oltások ellen, hanem a döntési SZABADSÁG védelmében” szlogennel meghirdetett akciót további négy egyesület támogatja. A tüntetők elégedetlenségüket fejezték ki a képviselőház asztalán levő törvénytervezetbe foglaltakkal szemben, melyek szerint bírságokat rónának ki azokra a szülőkre, akik megtagadják, hogy gyerekeik megkapják a kötelező védőoltásokat.

A délután 3 órakor elkezdődött tüntetésen a Románok Egységéért Szövetség (AUR) több tagja is jelen van, köztük Claudiu Târziu és George Simion társelnökök. Vasárnap délután több más városban – például Nagyszebenben és Nagyváradon – is szerveznek hasonló tüntetéseket.

Hétezer lejre bírságolták a védőoltások kötelezővé tétele elleni tüntetés szervezőjét – közölte a csendőrség. Hozzátették: szerintük a szervező kihágást követett el, amennyiben nem gondoskodott arról, hogy az akción ne vegyenek többen részt, mint a megengedett száz személy, és nem tartotta be a járványhelyzetre vonatkozó többi szabályt sem. A tiltakozást az Alianţa Părinţilor nevű egyesület szervezte további négy szervezet támogatásával.

 

Forrás: Erdely.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató