2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A vírustagadó Gődény egymilliós büntetést kapott a tüntetésért

Egymillió forintos pénzbüntetést kapott Gődény György a február 28-i Hősök terén lévő tüntetés miatt. A vírustagadó gyógyszerész által tervezett megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük még maszkot sem viselt.

A BRFK közölte:

A Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki

Arra nem tértek ki, hogy mit tesznek azért, hogy a jelenlegi járványhelyzetben ne forduljon elő több ilyen eset, viszont csatolták a válaszukhoz az üggyel kapcsolatos legfrissebb közleményüket, amelyben részletesen leírták, hogy összesen hány fővel szemben tettek feljelentést a gyűlés után.

Ebben azt írták, hogy két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint négy fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök összesen két főt állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.

Közben megtudtuk, hogy Gődényt az sem különösebben zavarta a budapesti tüntetés összehozásában, hogy közben többször is gyanúsítottként hallgatták ki a szabolcsi nyomozók rémhírterjesztés miatt. Ez az az ügy, amikor lakásáról vitték el a gyógyszerészt, mert a gyanú szerint vírustagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain.

Gődény a  korábbi kihallgatása során azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán  interneten lévő orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a gyógyszerész rémhírterjesztéses ügye folyamatban van:

A kérdezett személy elleni nyomozás még folyamatban van, az elmúlt héten folytatólagosan hallgatta ki a gyanúsítottat a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsított védekezést terjesztett elő, melyet a nyomozó hatóság részletesen ellenőriz, amihez még időre van szükség

– közölte a csoportvezető ügyész.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató