2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Egy muszlim tanítványának a hazugsága miatt fejezhették le a francia történelemtanárt

A Le Parisien információja szerint egy muszlim diáklány hazugsága indította el a tanár Samuel Paty októberi lefejezéséhez vezető lavinát.

A Paty-gyilkossághoz vezető eseménysorozat eddig úgy nézett ki, hogy Z., a tanuló otthon elmesélte az apjának, hogy azért kapott kétnapos kizárásbüntetést az iskolában, mert szóvá tette a felháborodását, amiért Paty tanár úr Mohamedet gyalázta az óráján. A felháborodott apa – akit terrorista gyilkosságban való bűnrészességgel vádolnak – ezután megosztott egy, a tanárt ostorozó videót közösségi oldalon, amit kiszúrt a 18 éves, frissen radikalizálódott, csecsen származású Abdoullakh Anzorov. Néhány nappal később ő fejezte le a tanárt a nyílt utcán.

A Le Parisien információi szerint azonban Z. az egyik kihallgatásán bevallotta, hogy ott sem volt a kérdéses órán, arról csak hallott a többiektől, és azt is beismerte, hogy az egész ügyről hazudott az apjának

 A diák – állítása szerint – azért hazudott, mert az ikernővére jó tanuló, ő viszont rossz és nem merte volna bevallani otthon, hogy igazolatlan hiányzások miatt kapott büntetést. Z. a felépített hazugság részeként még hivatalos panaszt is tett az iskolában az osztályfőnöki óra miatt, amin ott sem volt, hiszen akkor már igazából ki volt tiltva.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató