2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Hadházy: Az orosz vakcina csak egy blöff

„Hozzávetőleg KÉTSZER ANNYI NYUGATI VAKCINA MARADT RAKTÁRON, MINT AMENNYI KÍNAI OLTÁST BEADTAK zömében idős embereknek az év 8. hetének végéig! Az Európai Járványügyi Központ számaiból látszik, hogy az összesen beérkezett 1.695.265 dózisból az 1. vagy 2. oltásra 949.985 adagot használtak fel. Az adatközlés időpontjáig MEGMARADT 326.899 adag felhasználatlan NYUGATI (Pfizer, Moderna és AstraZeneca) vakcina. Ezzel párhuzamosan beadtak 177.644 kínai vakcinát

Az összesen érkezett és felhasznált vakcinák arányával sem állunk jól. Ausztriában például a 8. hétig az érkezett vakcinák 80 százalékát, Dániában 95 százalékát, Belgiumban 82 százalékát adták be. Nálunk csak az érkezett adagok 55 (!) százalékát használták fel!

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a Moderna vakcinából tudatosan fele annyit rendelt a kormány, mint amennyit kérhetett volna, csak két magyarázat marad:

1. nagy létszámú gyógyszerkísérletbe vitték bele az országot;

2. képtelenek tisztességesen megszervezni a tömeges oltást.

Az adatokból amúgy az is látszik, hogy az orosz vakcina csak egy blöff.

A LEGROSSZABB VAKCIA AZ, AMIT NEM ADNAK BE!

A kormánypropaganda központi állítása, hogy Magyarországon már jobb az átoltottság, mint egyes nyugat-európai országokban, köszönhetően az orosz és kínai vakcinabeszerzésnek. Jól hangzik, az orosz és kínai oltóanyaggal szembeni aggályok ellenére is jó is lenne, ha így lenne, de sajnos hiába ismételgetik sokat, egyszerűen nem igaz.

Ha valaki nem hisz nekem, ne az M1 Híradót nézze, hanem ellenőrizze a számokat!”- írja Hadházy.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató