2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Volner: Karácsonyék 117 milliárdot „lapátoltak” ki a költségvetésből

A független parlamenti képviselő szerint semmilyen fejlesztés nem történt, a pénz viszont eltűnt.
„A főváros balliberális vezetése alig több mint egy év alatt 117 milliárd forintnyi vagyont „lapátolt ki” az önkormányzat költségvetéséből, miközben semmilyen fejlesztés nem történt”

– jelentette ki a Volner János.

A Hír TV tudósítása szerint a független országgyűlési képviselő megjegyezte: arra kéri az Állami Számvevőszéket, hogy indítson vizsgálatot a vagyonvesztés okának kiderítése érdekében, de maga is utánajár az eltűnt közpénznek.

Volner János a Facebookon közölte:

A Volner Párt fővárosi vizsgálatai nyomán hatalmas fővárosi vagyonvesztésre bukkantunk! 2019. október 17-én, Karácsony Gergely főpolgármesteri kinevezésekor még közel 160 milliárd államkötvényben levő vagyona volt a fővárosnak. 2021. február 22. napjára ez mindössze 43 milliárd forintra apadt. Feketén-fehéren bebizonyosodott: a baloldali városvezetés alig több mint egy éve alatt 117 milliárd forintnyi veszteség érte a fővárosiakat, ennyit lapátoltak ki a költségvetésből.
 
Különösen figyelemre méltó körülmény, hogy erre az óriási vagyonvesztésre úgy került sor, hogy Karácsony Gergelyék a Lánchíd kivételével semmilyen nagyberuházásba nem kezdtek bele. A jelentős budapesti fejlesztéseket ezért jelenleg nem a fővárosi önkormányzat, hanem a kormány finanszírozza állami forrásokból. Karácsonyék az iparűzési adóbevételek csökkenésével magyarázzák a dolgot, ez a magyarozat azonban kamu: az erősen túltervezett bevételi előirányzathoz képest is mindössze 31 milliárddal forint volt az ebből származó adóbevétel csökkenés. Jogosan vetődik fel a kérdés: hova tűnt több mint 80 milliárd forint? De kérdezhetnénk úgy is: elvtársak, hol a lé?
 
Figyelmükbe ajánlok még egy, beszédes körülményt: még a koronavírus járvány előtt, tavaly februárban beterveztek 82 milliárd forintnyi, értékpapírból származó bevételt a főváros költségvetésébe, ami azt bizonyítja, hogy ezt a pénzt már akkor ki akarták lapátolni a budapesti költségvetésből, amikor a járvány még el sem kezdődött.
 
A Volner Párt nevében ígérhetem: alaposabban utána fogunk járni a dolognak és kérni fogjuk az Állami Számvevőszéket a fővárosi vagyongazdálkodás gyors és alapos vizsgálatára. Valami nagy baj van itt, de utána fogunk járni!

Forrás: Mandiner, HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató