2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A klímarettegő kis Greta most Bidennek osztogat tanácsokat

A svéd kamaszlány szerint az amerikai elnök „nem kezeli válságként a klímaválságot”.
 

A 18 éves környezetvédelmi aktivista az MSNBC műsorában kritizálta Joe Biden klímavédelmi politikáját – írja a Neokohn. A lap emlékeztet, hogy Thunberg, Bident támogatta a tavalyi elnökválasztási kampányban. Az amerikai hírtelevízióban sugárzott interjúban arra kérték a svéd kamaszlányt, hogy osztályozza, Biden kormánya a miként kezeli az éghajlatváltozást. A kérdést kikerülve Thunberg azt mondta:

„Inkább azt kéne megvizsgálni, hogy politikája összhangban van-e a párizsi megállapodásokkal, hogy 1,5 vagy akár 2 Celsius-fok alá tudja-e szorítani a globális melegedést.

Ha ezt nézzük akkor egyértelmű, hogy amit csinál az közel sem elégséges a tudomány szerint. Ezt nem én mondom, ezek tények”

– mondta az aktivista, hozzátéve:

 „szeretném, ha a klímaválságot válságként is kezelnék. Ők maguk mondták, hogy ez egy létünket fenyegető probléma”.

Thunberg szerint azonban a Biden-adminisztráció ehelyett most „politikai kérdésként” kezeli az éghajlatváltozás problémakörét.

A svéd aktivista nem volt hajlandó elmondani, milyen konkrét tanácsa van Biden számára, azt javasolta, hogy vonjanak be minél több embert.

Most a tudatosság növelésére és a közvélemény kialakítására van szükségünk, hogy ezt a krízist válságként kezeljük”

– vélekedett Thunberg. Mint mondta, ha az emberek „nincsenek tisztában azzal a válsággal, amellyel szembesülünk”, akkor nem tudnak „nyomást gyakorolni a választott vezetőkre.”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató