2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Minden fegyverből tüzelni kell a baloldalra" - Interjú Kötter Tamással

A Momentum aljasságban és cinizmusban felülmúlja az SZDSZ-t és a DK-t. Interjú.
 

„Egy sikeres ügyvédet – óriási duma a porsches kiszólás – mi a fene vonz a közéleti harcmező első lövészárkába? Megunta a minden bizonnyal nehéz, de a maga nemében jóval biztonságosabb szakmai létet?

Minél több könyvet olvas el az ember, annál nehezebben válaszol még egy olyan egyszerű, ámbár kétségkívül lényegre törő kérdésre is, mint ez itt. Természetesen beszélhetnék identitásról, a globalisták és lokalisták harcáról, a szuperstruktúrákat kritika nélkül kiszolgáló komprátor balliberális elitről és »magabíró« országról. De valójában – legalábbis még egy szűk hónappal ezelőtt – egyetlen oka volt, úgy hívják, Gyurcsány Ferenc. Egyszerűen nem akartam, hogy ő és –  Fekete-Győr András szavait használva – a régi, elhasznált politikustársai, akikkel 2002 és 2010 között mind erkölcsi, mind gazdasági értelemben tönkretették az országot, még egyszer olyan helyzetbe kerüljenek, hogy beleszólásuk legyen a magát magyarnak nevező emberi közösség ügyeinek intézésébe határon belül és kívül. Sosem gondoltam volna, hogy az SZDSZ hivatalos megszűnését követően lesz még egy olyan politikai formáció, ami aljasságban, cinizmusban, idegen érdekek kiszolgálásában alul- vagy inkább felülmúlja akár az SZDSZ-t, akár a DK-t. Aztán jött, látott és győzött (legalábbis ebben) a Momentum. Amint már a korábbi válaszomban utaltam rá, az elmúlt szűk egy hónapban olyan erkölcsi és szellemi mélyrepülést produkáltak, amely már-már közelít a legvadabb vörösterrorhoz.

Az elmúlt hónapokban turbófokozatra kapcsoltál a közösségi térben, pezseg a hivatalos oldalad, napról napra szemlézik. Vlogokat teszel közzé, nemrég Békés Mártonnal is beszélgettél az online nézők előtt. Vérszagot fogtál?

Teszem, amit tennem kell, és harcolok, ahogy, amivel és ahol tudok ez ellen a DK és Momentum alkotta új MSZP–SZDSZ-koalíció ellen. Ez minden hazafinak a kötelessége! Ez az ország – hála előbb Medgyessy-, majd az őt buktató Gyurcsány-csapatnak – 2010-ben mind szellemi, mind erkölcsi, mind lelki, mind gazdasági szempontból mélyponton volt. A magát nyugatosnak valló értelmiség által irányított koalíció, ahogy most sem, úgy akkor sem tudott egyetlen magyar talajból fakadó ötlettel előállni. Sikertelen is volt a kormányzása. Egy lépésre voltunk attól, hogy hasonlóan Görögországhoz,  államcsődöt jelentsünk, és külföldi hatalmak (főleg Németország), az EU-bürokrácia és az őket erősen befolyásoló, határokon átívelő szuperstruktúrák közvetlen irányítása alá kerüljön az ország.

Ebből a helyzetből kellett és tudott a Fidesz egy minden szempontból sikeres országot csinálni. Nincs olyan »varázsszám«, a munkanélküliségtől a gazdasági növekedéséig, amelyben a járványig ne teljesített volna a jelenlegi kormány kétszer, háromszor jobban, mint az országot korábban irányító balliberális koalíció. Mindezek az eredmények, a »magabíró« ország veszélybe került, és ha az összefogás néven futó politikai projekt győz a 2022-es választásokon, akkor valószínűleg ismét a kishitűség, a Nyugat majmolása és kiszolgálása, az ország kiárusítása lesz a kormányzók politikája. Ne feledjük el, hogy az ellenzéki pártoknak sem közös elveik, sem közös politikai ethoszuk nincs, a közép- vagy ne adj’ isten, hosszú távú tervekről már nem is beszélve.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató