2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Volner Párt: Nincs keresnivalója a kommunista Donáth Ferenc szobrának Budapest szívében!

A Volner Párt közleménye
A Volner Párt, mint minden szélsőségtől mentes, antikommunista jobbközép közösség nagyon fontosnak tartja, hogy a rendszerváltás szimbolikus téren megtörténjen.
 
Fontosnak tartjuk, hogy a kommunista diktatúrát kiszolgáló politikusok, mozgalmárok szobrai, vagy éppen a róluk elnevezett utcanévtáblák tűnjenek el a magyar közterekről.
 
Ha még emlékeznek rá, tavaly ősszel Schiffer András és Donáth Anna Momentumos politikus között volt egy vita. Ennek lényege abban állt, hogy Donáth Anna nyilvános bejegyzésben méltatta nagyapja, Donáth Ferenc szerepvállalását, mondván: „a szélsőségek ellen küzdött.”
 
Schiffer András szerint ez torz beállítás, hiszen Donáth Ferenc egészen 1951-ig a kommunista diktatúra csúcsvezetője, Rákosi Mátyás titkárságvezetője volt. Teljesen nyilvánvaló, hogy ilyen bizalma állásra csak olyan embert alkalmaztak, aki azonosult a kommunista diktatúrával.
 
Donáth Ferencet tehát a csak Magyarországon százezrek halálát, bebörtönzését és meghurcolását okozó kommunista diktatúra kiszolgálójának tekintjük, nem pedig hősnek, és főleg nem olyan példaképnek, aki ma, 2021-ben is szobrot érdemel Budapest szívében.
 
Ez alapján megítélésünk szerint semmi keresnivalója a Donáth Ferenc mellszobornak Budapest szívében, a Kossuth Lajos téren. A Volner Párt követeli, hogy távolítsák el Donáth Ferenc mellszobrát az Agrárminisztérium árkádja alól.
 
Unokája, Donáth Anna pedig ahelyett, hogy levonná a megfelelő tanulságokat nagyapja életútjával kapcsolatban, maga is a szélsőbaloldallal működik együtt. Hiszen pártja, a Momentum, a kommunista utódpárt Demokratikus Koalícióval és a szintén kommunista utódpárt Magyar Szocialista párttal áll szövetségben, ezekkel a pártokkal indulnak neki a 2022-es választásoknak és ezekkel a kommunista utódpártokkal akarnak közösen kormányt alakítani.
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató