2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

1,5 millió embert ért el az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő kampánya

Az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő kampánya eddig 1,5 millió embert ért el a közösségi médiában – tájékoztatott az igazságügyi miniszter szerda este a közösségi oldalán. Varga Judit emlékeztetett: a Hétköznapi történetek című videópodcast-sorozatban neves színészek segítségével a leggyakrabban előforduló áldozati helyzeteket mutatják be, sőt, minden epizódot szakértői elemzés követ, amelyben tanácsokkal segítik az érdeklődőket.

 

A tárcavezető hangsúlyozta: a kampány folytatódik. A legújabb videóepizód szerdától elérhető a Vansegítség.hu oldalon, valamint az Áldozatsegítő Központ Facebook- és YouTube-csatornáján.

Az igazságügyi miniszter rámutatott: kevesen gondolnák, de a modern társadalmakban is létező jelenség a rabszolgamunka mint az emberkereskedelem és a kizsákmányolás egy válfaja, a sorozat legújabb része pedig erre a súlyos áldozati helyzetre hívja fel a figyelmet.

 

Varga Judit fontosnak nevezte, hogy figyeljünk a környezetünkben élőkre és merjünk segítséget kérni, ha baj van. Azt írta: a tartalmak megosztásával mindenki részese lehet az áldozatsegítésnek. „Mutassuk meg minél több embernek, hogy van segítség” – fogalmazott a miniszter.

 

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató