2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Cseh Katalin eltorzult arccal rikácsolt az üres EP-ben, hogy Orbánék mindent ellopnak

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatban szólaltam fel, ugyanis érvényt kell szereznünk a jogszabálynak. Nem szabad hagynunk, hogy az uniós források az oligarcháknál és korrupt családtagoknál landoljanak – ezért hoztuk létre a jogállami mechanizmust,- vergődött Cseh Katika az EP-ben a vírushelyzet közepén.

Mindannyian tudjuk, hogy ez a mechanizmus január 1-je óta az uniós jog része. De akkor miért nem használjuk? Erről kérdeztem az Európai Bizottság tagját, Johannes Hahnt, a Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosát. Mi, az Európai Parlament képviselői hisszük, hogy sem az Európai Tanács következtetései, sem hátsó szobás egyezkedések nem változtathatnak ezen a törvényen.

Orbán Viktor törekvése, hogy kitolja a mechanizmus alkalmazhatóságát a 2022-es választásokig, egyértelműen sérti az európai törvényeket. Azonnali cselekvést várunk el az Európai Bizottságtól, meg kell védenünk az uniós forrásokat!- adta elő Cseh a Facebookon, és feltöltötte szánalmas videóját.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató