2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egy indexes újságíró lett a Facebook magyarországi tényellenőrje

Záborszky Ede a magát függetlennek hazudó portál munkatársa

Mandiner: 

"Lapunk megtudta azt is, hogy a magyar nyelvű Facebook-tartalmakra egyelőre egy tényellenőrt állítanak rá, ő pedig Záborszky Ede újságíró, az Index korábbi munkatársa"

 

Ki is ez a Záborszky Ede?

Mutatjuk a cikkeit a kis független ügynöknek:

Tehát ő lett az, aki majd megmondja nekünk, hogy mi igaz és mi nem.

Egy kicsit emlékezzünk vissza, hogy mi történt Trumppal néhány hónappal ezelőtt. Donald Trump elkezdte a közösségi oldalon pedzegetni, hogy csalás készül ellene a Twitter könyörtelen munkatársai egyből ugrottak és megejelölték Trump bejegyzéseit. Így ment ez addig, amíg teljesen meg nem szüntették az éterben. Igen, a világ első számú vezetőjét, mert ők úgy gondolták.

Trumpot meg is semmisítették a választás idején a közösségi oldalakon, el is bukott.

Ha, ezt megcsinálták Donald Trumppal, akkor kétségünk ne legyen, hogy a 2022-es választások előtt ne történhessen meg hazánkban egy hasonló hadművelet.

Jeleztük. A Facebook hadat üzent. A Twitter Magyarországon nem olyan népszerű, nálunk a Facebookon dől el minden. Szinte csak azt használják az emberek. 

Itt van ez a Záborszky nevű ügynök. Elmesélte a Mandinernek, hogy 

"A fő szempont, hogy potenciálisan mekkora kárt okoz az adott tartalom azáltal, hogy hamis információkat terjeszt, valamint hogy mekkora az elérése, hányan osztották meg. De kiemelt figyelmet kapnak az olyan tartalmak, amelyek veszélybe sodorhatják az embereket, ilyenek például a koronavírussal, az oltással kapcsolatos álhírek."

Érdekes, mi hetente látunk álhíreket, amiket az ellenzéki politikusok és a hitvány médiáik osztanak meg. 

Csak az elmúlt hetekben, hónapokban mekkora károkat okoztak ezek. Dobrev és a "lehívható vakcinák" (AMI DECEMBERRE ÉRKEZNE MEG) vagy a férje által terjesztett "összeomlott az oltásiterv" (HOLOTT AZ ELSŐK KÖZÖTT VAGYUNK EURÓPÁBAN), Karácsony és az elavult oltási statisztikák, és akkor Korózs Lalit még meg sem említettük.

Ezekkel mi lesz, kedves Ede?

De ne csodálkozzunk, hogy Záborszky elvtárs majd ezeket figyelmen kívül hagyja. Az ő feladata az lesz, ha majd a kormány kommunikációjában megjelennek olyan dolgok, ami ő nekik nem tetszik. Azt kell majd neki kozmetikáznia.

Csak gondoljunk bele, hogy mit fog művelni a Facebook, miután már a jobboldalt szinte teljesen kiiktatták a platformon. Lájkok számában az ellenzéki politikusok tönkreverik a jobboldalt. Ez tény. Az elérhetőséget teljesen letekerte a fideszes politikusoknál. Szinte már arról van szó, hogy a jobboldali médiumok, poliitkusok élet-halál harcot vívnak azért, hogy egyáltalán elérjék a saját szavazóikat. 

Záborszky még ezt is belehazudja a képünkbe:

a Facebook moderálása és az oldal tényellenőrző tevékenysége teljesen függetlenek egymástól.

Még hülyének is néz minket.

Ha az álhíreket valaki komolyan leszedné a Facebookról, akkor konkrétan az ellenzéknek nem maradna más, mint az O1G. Tegyük hozzá, az is felvet néhány kérdést, hogy itt a koronavírus-járvány pusztító harmadik hullámjában, mit kereshet egy Doktor Gődény a platformon.

Az sem elhanyagolható tény, hogy Sajó András, CEU, azaz a Soros-egyetem alapító dékánja lett a Facebook-bíróság magyar tagja... Kell még valamit mondanunk?

Az interjú ITT ELÉRHETŐ

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató