2021. június 16. - Jusztin
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Ekkora balfasz tényleg nem lehet: Kamu Geri háromnapos tömegrendezvényt szervez a járvány közepén

A főváros a forgalom elől lezárja a Lánchidat és a pesti rakpartot, háromnapos programsorozattal várják az ünneplő fővárosiakat.
 
 

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat megtartja az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára tervezett programokat. A járvány harmadik hulláma miatt a kormány nem tartja meg a központi ünnepséget, s a legtöbb városban is csak koszorúzást engedélyeznek, néhány fő részvételével. Ezzel szemben Karácsony Gergely a rakpartra hívja az embereket –  adta hírül a Magyar Nemzet. 

A BKK járatain az SZFE diákjai olvasnak fel az 1848–49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kötődő idézeteket Arany Jánostól és Széchenyi Istvántól.

A főváros csütörtöki közleményében olvasható, miszerint plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várják az érdeklődőket március 13–15. között. Hétvégétől ismét megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat lezárják a háromnapos hétvégére az autósforgalom elől és csak gyalogosan lehet majd használni. Ez  egyúttal a „búcsúra is lehetőséget ad”: március 17-től a felújítás végéig nem lehet használni a Lánchídat. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató