2021. június 23. - Zoltán
EUR : 353.85
USD : 297.43
Időjárás ikon35°22°

Újra megrohamozták a boltokat wc-papírért és zsebkendőkért

50-100 százalékkal több WC-papírt, zsebkendőt és papírtörlőt adnak el a hipermarketekben most, mint mielőtt a kormány járványügyi szigorítást jelentett be.

Jelentősen megugrott a higiéniai papírtermékek iránti kereslet, a hipermarketekben 50-100 százalékkal több wc-papírt, papírzsebkendőt, háztartási papírtörlőt vásároltak, amióta a kormány járványügyi korlátozásokat jelentett be a múlt héten közölte a Vajda-Papír Kft. az MTI-vel. Hétfő óta több boltnak zárva kell tartania, de az élelmiszerüzletek, ahol lehet wc-papírt is venni, ugyanúgy nyitva tarthatnak, mint eddig.

A kisebb üzlethálózatokban a növekedés nagyjából 15 százalékos - mondta Vajda Attila, a társaság ügyvezető igazgatója. Hozzátette: teljes létszámmal dolgoznak, a gyártás folyamatos a dunaföldvári, székesfehérvári és a budapesti gyáregységben is, éjjel-nappal a hét minden napján.

A termékek ára várhatóan nőni fog, egyes termékeknél már márciusban is 5-10 százalékos áremelkedés tapasztalható, ezt az alapanyagok drágulásával indokolta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató