2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az ügyészség vádat emelt Bede Zsolt ellen, pénzbüntetést kaphat, mert focizott

Garázdaság miatt vádat emeltek Bede Zsolt ellen, miután két alkalommal is bohóckodni mert.

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2019. április 10-én odament a DK aktivistáihoz, akik az EP-választásra gyűjtöttek aláírásokat. Bede berúgott egy focilabdát az egyik sátorba, majd egy másik sátor előtt álló pultot és a sátor oldalát vette célba. Miután a DK aktivistája rászólt, hogy hagyja abba, Bede leköpte az aktivistát. Írják a lapok, azonban Zsolti világosan elmondta a rendőrségen, hogy a DK sátrából valaki integetett, és ezt úgy észlelte, hogy jelzés lehet passzolásra, mivel Zsolti focizott a környéken. Zsolti elrúgta a bőrt, a balfasz DK-s meg nem bírta elkapni...

A vádiratnak része még egy másik cselekmény is. 2020. január 30-án a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt Niedermüller Péter ellen tüntettek, ahol Bede odament Hont Andráshoz, a hvg publicistájához, kétszer is levette a szemüvegét, majd meglökte. Ezt írják a híroldalak. Teljesen hazugság, ugyanis a rendőrségen volt a videózás közösen, és megállapította a rendőr is, hogy Zsoltinak kettő keze van, és egy harmadik idegen kéz lökhette meg Hontot.

„A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása mindkét esetben alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen” – írja közleményében az ügyészség.

 

Indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki a férfival szemben.

 

Biztos, hogy nem hagyjuk, lesz tárgyalás, és felmentést fogunk kérni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató