2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Meleg gyorsétteremlánc indult Gay Burger néven

Meleg Pokol városának polgármestere, aki kitiltotta a kistelepüléséről a heteroszexuálisokat, újabb fricskával készült. A közösségi médiás influencer-humorista-rapper Elijah Daniel szivárványos gyorsétteremláncot alapított Gay Burger néven.

Ahogy a fentiek is mutatják, a nyíltan meleg Danielt elég nehéz komolyan venni: 2017-ben élt a michigani kisváros, Hell (Pokol) kínálta lehetőséggel, amely bárkinek lehetővé teszi, hogy egy órára polgármester legyen. Pünkösdi királysága alatt gyorsan kitiltotta a heteroszexuálisokat, hogy aztán a 2019-es pride hónap idejére – ideiglenesen – meg is vásárolja a városkát, és rögtön Meleg Pokolra (Gay Hell ) változtatta a nevét. A Donald Trumpot lelkesen trollkodó vlogger ezzel reagált a volt elnök azon döntésére, amely megtiltotta az USA nagykövetségeinek a szivárványzászló használatát. (Amely rendeletet aztán a külképviseletek kreatív módokon megkerültek, és amit azóta az új külügyminiszter vissza is vont.)

A mostani meleg burger franchise poénból indult, amikor hülyéskedés közben elkiáltotta magát, hogy akar egy meleg gyorsétteremláncot magának. Januári születésnapjára aztán egyik barátnője, Katia Ameri meglepte a koncepció vázlatával, ezen felbuzdulva pedig egy hónap alatt összerakták a Gay Burgert. Egy startup segítségével és rengeteg munkával felhúzták a virtuális étteremláncot, amelynek menüjében áthallásos nevű burgereket kínálnak – a vegán burger például No More Milk Daddy néven fut.

Bár fizikai valójában a lánc persze nem létezik, nincsenek egységeik, mégis bárki rendelhet tőlük. Három amerikai nagyvárosban (San Franciso, Los Angeles, New York) ugyanis beszervezték a nagyobb ételkiszállító cégeket, akik elérhetővé tették a kínálatukban a Gay Burger menüjét.

A poénnak szánt vállalkozást ugyan bevallottan a homofóbok kiakasztására hozták létre, de egyúttal nemes ügyet is szolgálnak – a lánc nyereségét egy hajléktalan LMBTQ fiatalokat segítő központ számára ajánlják fel.

 

(humenonline)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató