2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Torinóban migránsok fosztogattak, miközben az olaszok tüntettek

A koronavírus miatti korlátozások elleni tiltakozás elfajult, és egy migránsokból álló csoport szétverte az üzletek kirakatait Torinóban. Míg a kereskedők békésen demonstráltak, a Via Roma és a Piazza Castello között a városi bandák és a közönséges bűnözők fosztogattak.

Négy hónapig tartott a nyomozás, de március 10-én hajnalban a rendőrség hatalmas műveletet hajtott végre, hogy az októberi, járványügyi korlátozás-ellenes tüntetések során a fosztogatásokért felelős személyeket elkapják.


 A letartóztatottak között 13 kiskorú van, akik közül a legfiatalabb mindössze 15 éves, nagy részük második generációs bevándorló, többszörösen büntetett előéletűek, és főleg a külvárosban laknak.
 
Október 26-án, Milánóban, Nápolyban, Rómában és Cataniában már voltak tüntetések: a kereskedők országszerte tiltakozásokat szerveztek, a szerintük eltúlzott korlátozó intézkedések ellen.


 
Torinóban azonban más történt. Néhány napig felhívások jelennek meg a közösségi platformokon, hogy találkozzanak a téren, és legyen egy kis "rendetlenség". Míg a kereskedők békésen demonstráltak, a Via Roma és a Piazza Castello között a városi bandák és a közönséges bűnözők fosztogattak. Több tucat ember találkozott ugyanazon a helyen, negyven üzletbe törtek be, és ellopták a kínált árukat.
Az akkor történtekről így számolt be a közösségi oldalán az olasz ellenzék vezére, Giorgia Meloni, a bevándorlásellenes Olasz Testvériség párt elnöke: szerda reggel 24 felnőtt és 13 kiskorú gyereket tartoztattak le a hatóságok. A felnőtteket őrizetbe vették, és nyomozás indult ellenük, míg a kiskorúak esetében 12 személyt megelőző óvintézkedésként elzártak, hogy ne szökhessenek meg. Ők nagyrészt marokkói származású, második generációs migránsok voltak.
 
"Az egyiküket a napokban más okok miatt tartóztatták le, és a családtagok videókat tettek közzé, amelyekben üldöztetéssel vádolják a rendőrséget" - mondja a rendőrbiztos. Azok szerint, akik nyomoztak a 37 vizsgált személy ellen,"a körözött személyek agressziót és egyértelmű dacot tanúsítottak a rendőrséggel szemben", olvasható egy feljegyzésben.


 
A rendőrség, és a nyomozással megbízott szervek a bűnözők beazonosításához rengeteg képi, és videóanyagot használtak fel, amelyeket megfigyelő kamerák, valamint magánszemélyek, járókelők és maguk a rendbontók készítettek.

A "torino.criminalpage" című oldal felmagasztalta a bűnözők közös származását, és új erőszakos cselekmények megtervezésére buzdították a követőiket minden tüntetés alkalmával.
 

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató