2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Felfújható csikló került az Eiffel-torony elé

Párizs leghíresebb szimbóluma mellett élénkpiros csiklóval hívták fel a figyelmet a leánygyermekek és nők szexuális nevelésének hiányára.

A szexuális tudatlanság Franciaországban is problémát okoz

A lányok egynegyede nem tudja, hogy csiklójuk van, és 82 százalékuk azzal sincs tisztában, hogy a csikló az egy erogén erekciós szövet

Felfújható csiklót állítottak fel hétfőn aktivisták az Eiffel-toronnyal szemben, ugyanis – a hímvesszőt és a csiklót eltérő módon kezelik – állapította meg a „Le Gang du Clito” (csikló banda) csoport társalapítója.

Julia Pietri az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy a „klitorisz kampány” segítségével a széles körben elterjedt „szexuális tudatlanságra” szerették volna felhívni a figyelmet.

– A lányok egynegyede nem tudja, hogy csiklójuk van, és 82 százalékuk azzal sincs tisztában, hogy a csikló az egy erogén erekciós szövet, amely merevedésre képes. A szexuális felvilágosítás hiányosságai miatt sürgősen jobb oktatást kell biztosítani a francia iskolákban – követelik az akció szervezői.

Az aktivista szerint a cél a lányok és nők jobb felkészítése a szexuális erőszakkal szemben. Pietri szerint most az az attitűd jellemző, hogy „ahol nincs semmi a lábak között, ott nincs semmi, amit érdemes lenne megvédeni”. Ezen a hozzáálláson szeretnének változtatni. A kampányt a nemzetközi nőnaphoz sikerült időzíteniük az aktivistáknak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató