2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ide jutottunk, Jákob levelet írt von der Leyennek: "Orbán lop"

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese és európai parlamenti képviselője Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordult, hogy jó előre bemószerolja a magyar kormányt, mielőtt az bármit is tehetett volna.

Indoklásuk szerint aggódásuk tárgya az, hogy a frissen előterjesztett uniós segélycsomagból 40 millió euró, azaz 14 és fél milliárd forint jutna Magyarországnak.

„Az összeg persze nem állítható párhuzamba a nehézségekkel és a gazdasági visszaeséssel, de alapos okunk van feltételezni, hogy Orbánék ismét kihasználják Európa jóhiszemű naivitását, és erre is ráteszik a kezüket”

– írják Jakabék.

„Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!” – juthat eszünkbe arról, hogy a két jobbikos már jó előre megpróbál árulkodni, még mielőtt a támogatás egyáltalán célba ért volna.

A Jobbik közleményében büszkén ismertetik a levél egy-egy részletét.

Levelükben úgy fogalmaznak: „hazánkban egy olyan kormány van hatalmon, amely az elmúlt években sorra hágta át valamennyi európai, demokratikus normát, a korrupciót pedig állami szintre emelte. Orbán a hatalmát a független média megszüntetése mellett a szólásszabadság korlátozására, az állami intézmények megszállására, a választási manipulációkra, az emberek politikai alapú megfélemlítésére és nem utolsó sorban az Európai Uniótól érkező források megcsapolására alapozza. A bizottság elnökének is tudnia kell, hogy a szűk, oligarchákból és politikai kegyencekből álló garnitúra nem véletlenül utasítja el az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sem” – fröcsögnek.

Jajveszékelnek egy sort arról is, hogy a járvány idején rendkívüli jogrendről döntött az Országgyűlés.

„Tudjuk, Európa is képben van: ezt bizonyítja a jogállamisági mechanizmus élesítése, de akár a Fidesz kizárása is az Európai Néppárt frakciójából”

– lelkendezik Jakab és Gyöngyösi.

„Ugyanakkor mi, magyarok nem szeretnénk egy, az Európai Unióból kifelé tartó, korrupt kormány túszává válni, pláne nem egy súlyos járványhelyzet kellős közepén. Segítsenek abban, hogy támogatásaik valóban oda jussanak el, ahol azokra a legnagyobb szükség van – azokhoz a magyarokhoz, akik elvesztették megélhetésüket és a kormánytól semmiféle segítséget nem kaptak” – mártírkodnak a levélben.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató