2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri ismét felszólította a kormányt: Szálljanak le a magas lóról és adják oda a vakcinákat

Facebookon üzenget az alkalmatlan srác.

„A szombathelyi háziorvosok is önkormányzati oltópontokat szeretnének, ahogy arról a Dr. Nemény András polgármester úr által nyilvánosságra hozott levél tanúskodik. Most már csak az kellene, hogy a kormányhivatal térjen észhez, és adja meg a szükséges engedélyt. Hogy legyen végre bennük készség és képesség az együttműködésre és az együttérzésre.

Budapest is készen áll segítséget adni a kormánynak az oltási program zökkenőmentessé tételéhez és felgyorsításához. Még pénteken – immár másodjára - küldtem erről levelet a Miniszterelnökség illetékes államtitkárának. Ebben világossá teszem:

„Az oltási programban jelenleg oltópontként résztvevő és esetlegesen később bevonásra kerülő fővárosi háziorvosi rendelők és szakrendelők kapacitásainak megerősítésére 10 új, a rendelőktől, szakrendelőktől független oltópontot hozunk létre a betegszállítást nem igénylő oltandók számára, amelyek működtetését a jogszabályi előírásoknak megfelelően vállalja az önkormányzat. A NEAK által kijelölt (esetlegesen a háziorvosok által odairányított) oltandók megítélése a helyszínen csak az olthatóság szempontjából történik. Az oltási pont technikai és személyi feltételeinek biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak.

Tájékoztatom Államtitkár Urat, hogy a Fővárosi Önkormányzat által felállítandó oltópontok listája összeállt, az oltást végző egészségügyi szolgáltató kiválasztása folyamatban van, a feladatok infrastrukturális és humán erőforrásigényét felmértük, a beszerzéssekkel kapcsolatos előkészítő lépéseket megtettük. A Fővárosi Önkormányzat munkatársai által korábban a tesztelések szervezéséhez fejlesztett időpontfoglaló szoftver adaptálásának szükségességét felmértük, a módosítások programozását megkezdtük.

Az oltópontokat az alábbi helyszíneken tervezzük kialakítani:

1) Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 4 telephelyén (Gellért fürdő, Lukács fürdő, Pesterzsébeti fürdő, Széchenyi fürdő): 6 oltópont

2) BMSZKI Szabolcs utcai egészségügyi centrumában: 1 oltópont

3) Városligeti Műjégpálya fogadócsarnokában: 1 oltópont

4) Margitszigeti Palackozóüzem Rendezvényközpontban: 1 oltópont

5) V. kerület Városháza Parkban: 1 (mobil) oltópont

6) Újlipót Sport- és Tehetséggondozó Központban: 1 oltópont

Amennyiben további helyszínek bevonására is szükség lehet, a BMSZKI által működtetett háziorvosi rendelőkben további 2-3 oltópont kialakítása is megoldható.”

Nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány szálljon le végre a magas lóról, a teljesen megalapozatlan önteltség helyett vegye igénybe az önkormányzatok által kínált segítséget. Vagy adják oda a vakcinát, hogy megoldhassuk magunk!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató