2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Rendőrség: Toroczkai hazudik, nem lehet tüntetni, mindenki keményen meg lesz büntetve

Ahogyan arról beszámoltunk, holnapra a Mi Hazánk vonulásos tüntetést hirdetett meg. Amióta felreppent a tüntetés híre, több oldalról is becsatlakoztak. Doktor Gödény egyenesen egy ellentüntetés szervezésébe kezdett, az Ecsenyi nevű bohóc-tüntető pedig felszólította a "retardált antiszemitákat", hogy ki se menjenek. Ecsenyi is szeretne felszólalni. 

 

Most pedig a rendőrség honlapjáról tennénk közzé a zsaruk közleményét, amiben azt állítják, Toroczkai félrevezeti az embereket és mindenki meg is lesz büntetve aki kilátogat a tüntetésre. A rendőrségi közlemény alá pedig betesszük Toroczkai videóját, amiről szó van.

 

A Rendőrség közleménye:

 

TILOS, FELELŐTLEN ÉS VESZÉLYES

 

Aki a jelenlegi járványhelyzet alatt gyűlésen vesz részt, nemcsak jogszabályt sért, de komoly veszélynek teszi ki magát és hozzátartozóit. A március 15-ei jogellenes gyűlés szervezője félrevezető állításokat tartalmazó videót tett közzé. Itt a hivatalos álláspont.

A Budapesten március 15-ére meghirdetett jogellenes gyűlés szervezője videót tett közzé, melyben félrevezető állításokat fogalmaz meg. Szerinte bizonyos feltételek mellett nem jogsértő a részvétel. Az igazság ezzel szemben az, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos. Akkor is, ha a résztvevők maszkot viselnek, és egymástól távolságot tartanak.

 Szükség esetén a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hatályos jogszabályok által biztosított keretek között fog szankciókat alkalmazni. A jogellenes gyűlésen résztvevők százötvenezer forintig, ismételt elkövetés esetén kétszázezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatók, ha pedig szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság akár ötszázezer forint is lehet.- áll a rendőrségi közleményben.

 

 

Ide betennénk tehát azt a videót, amiről a közlemény íródott: 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató