2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Történelmi pofonba szaladtak bele Merkelék

Történelmi pofonba futottak bele Merkelék!

Soha nem látott rossz eredményt ért el a kormányzó CDU Baden-Württembergben és Rajna-Pfalzban az első becslések szerint. A Merkel-párt még a harminc százalékot sem érte el a két tartományi választáson.

A voksolás nyertese a Zöldek és a szocdemek lettek a két tartományban. A választások érdekessége, hogy a korábbi nagy pártok (CDU, SPD) mindkét tartományban vesztett szavazókat. A bevándorlásellenes AfD-nek jó esélye van arra, hogy mindkét tartományban a harmadik helyen végezzen, de 2016-hoz képest ők is vesztettek a támogatottságukból. A mostani két tartományi választás egyfajta előjátéka volt a szeptemberi parlamenti választásoknak. Ha az Armin Laschet vezette CDU nem lesz képes megállani a lejtőn, akkor könnyen lehet, hogy ősztől a szocdemek és a Zöldek fognak kormányozni.

Angela Merkel és híveinek se hús, se hal politikája tehát a teljesen politikai eljelentéktelenedés felé viszi a ma már csak nevükben kereszténydemokratákat. A teljes megsemmisülés felé halad tehát a német jobboldal!- írta Kovács András a Facebook oldalán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató