2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Rendőrök támadtak a lezárások ellen tüntetőkre Hollandiában - Videó

Holland "jogállamiság"...

Március 17-én tehát urnához járulnak a hollandok, hogy a Tweede Kamer 150 helyéről döntsenek.

Tüntetés Hágában:

A jelenlegi, harmadik Rutte kormány már csak ügyvezetőként szolgál, hiszen január közepén a családtámogatási botrány következményeként lemondott. Nagy rizikót azért nem vállaltak a lemondással, hiszen a választások időpontja akkor már ismert volt.

A normál választási kampánybeli témák most persze egy kicsit háttérbe kerültek koronavírus, a korlátozások és az oltás árnyékában, de azért az elmúlt időszak összes fontos témája előkerül a pártok programjaiban: óvodák, tanárhiány, támogatási rendszer, tömegközlekedés, lakáshiány, biztonság, környezetvédelem. Új elemként talán csak az elmúlt egy évben sokak számára általánossá vált otthonról dolgozás szabályozása bukkant fel.

Az országos választások március 15-17-ig tartanak, hogy elkerüljék a szavazóhelyiségekben a tömeg tumultust. 

A kormányellenes tüntetők felvonultak Hágában szombat délután, hozzájuk csatlakoztak a korlátozás ellen tiltakozók és a klímarettegők is. A választásokat két napon át, március 15-17-ig tartják, hogy elkerüljék a korlátozások közepette a nagyobb tömegeket. Közel 16 000 ember hunyt el Hollandiában koronavírus járvány következtében

A rendőrök a mai nap folyamán már felléptek a tüntetőkkel szemben:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató