2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Katolikus egyház: Isten nem támogathat olyan bűnöket, mint az azonos neműek kapcsolata

Arra reagált a homoszexuálisokra vonatkozó kijelentésében a Vatikán, hogy nem áldhatja meg a buzik jogaiért küzdő szervezeteket, mert „Isten nem áldhatja meg a bűnt”, írja a BBC.

 

 

A katolikus egyháznak nincs hatalma megáldani az azonos neműek szervezeteit, mert „lehetetlen, hogy Isten megáldja a bűnt”

, közölte a Vatikáni Hittani Kongregáció (CDF). A CDF hozzátette, ettől még tudomásul veszik „az azonos nemű kapcsolatok pozitív elemeit”.

Ferenc pápa hétfőn jóváhagyta a CDF válaszát mondván, az nem egy „igazságtalan megkülönböztetés” szándékszik lenni, hanem inkább „a liturgikus rítus igazságára való emlékezés”.

A CDF választ adott arra az elmúlt hónapokban induló tendenciára is, melyben néhány plébánia Németországban és az Egyesült Államokban áldást kezdett adni a homoszexuális kapcsolatokban élő emberekre. A hivatal erre emelte ki álláspontját, miszerint az egyháznak nincs hatalma ahhoz, hogy áldást adjon a meleg jogi szervezeteknek is. Hozzátették, ugyanígy nem támogathatják például a házasságon kívüli szexet sem.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató