2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Deutsch Tamás a Momentum EP-frakciójának vezetőjéhez fordult FeGyőr fenyegetőzése miatt

Deutsch Tamás nyílt levélben fordult a magyarországi Momentum Mozgalmat is magában foglaló progresszív Renew Europe (RE) EP-frakció vezetőjéhez, Dacian Cioloșhoz, annak érdekében, hogy a román politikus ítélje el Fekete-Győr András intoleráns és antidemokratikus kijelentéseit, amelyek a más véleményen lévő újságírók megfenyegetésére irányulnak, a kommunista diktatúrához hasonlóan.

Az időközben a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának a közösségi oldalára is felkerült nyílt levélben ez áll: Fekete-Győr András, a Momentum (Renew Europe) elnöke és miniszterelnök-jelöltje nemrégiben a következő kijelentést tette: Én azt gondolom egyébként – ebben én radikálisabb vagyok, mint a többség –, hogy azokat a propagandistákat, és itt most propagandistákról beszélünk, aki ott van a TV2-ben, aki ott van az Origóban, akik szándékosan rossz hírét keltik másoknak, szándékosan hamis és valótlan tényeket állítanak, akkor én őket egy időre eltiltanám a foglalkozásuktól.

Deutsch Tamás véleménye alapján teljs mértékben elfogadhatatlan, hogy egy politikai párt nyíltan újságírókat fenyegessen, amiért azok más véleményen vannak! Fekete-Győr András nyilatkozata nem csupán a demokrácia alapelveinek mond ellent, hanem a legsötétebb kommunista diktatúrát idézi! A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője hozzáfűzte: A Renew-képviselőcsoport, amely máskor olyan harcosan védi a sajtószabadságot, nem maradhat csendben! Ezúton felszólította a frakció vezetését, hogy fejezze ki szolidaritását a magyar újságírókkal, és ítélje el Fekete-Győr András intoleráns és antidemokratikus kijelentését!

Dacian Cioloș volt román miniszterelnök, az Európai Parlament progresszív frakciójának, a Renew Europe-nak a vezetője politikai karrierjét egyébként – még a kilencvenes évek elején – a szélsőjobboldali, magyarellenes és antiszemita Román Tűzhely (Vatra Românească) szervezetben kezdte – írta az Origo.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató