2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

“Nem émelyeg a gyomra, képviselő úr?” - Dömötör Csaba kivégezte Jákobot

Az államtitkár nem a burgonya miatt tette fel a kérdést...

Jakab Péter: “Az ész megáll!”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke napirend előtt azt kérdezte: mit akarnak üzenni a kormány részéről azzal a hirdetéssel, hogy „az országnak működnie kell”. A nép üzeni önöknek, hogy igen, az országnak működnie kell – jelentette ki. Jakab Péter arról beszélt, egy éve annak, hogy korlátozások között élünk, egyre kevésbé ma egy ország él bezárva úgy, hogy senki nem tudja, mit hoz a holnap, még a miniszterelnök sem – hangoztatta azt állítva: csak a káoszt látjuk, a kórházak megtelnek betegekkel, lassan az orvosoknak kell eldönteni, hogy kinek jusson lélegeztetőgép. Arra utalva, hogy a kormány részéről árulnak lélegeztetőgépet, azt hangoztatta: “ész megáll!”

A Jobbik elnöke azt is szóvá tette, hogy milyen drágán vett a kormány kínai vakcinát, holott az amerikai, nyugat-európai vakcina olcsóbb. A legfontosabbnak nevezte a munkahelyvédelmet, az egészségügy megszervezését és az oltásokat. „Az embernek az jut eszébe, hogy 220 felett” – utalt a Neoton Familia dalára, szóvá téve, 20 milliárdért építenek stadiont. Szóvá tette, hogy Orbán Viktor azt nyilatkozta egy német lapnak, hogy mifelénk jók a gazdasági adatok. Szerinte felelős kormány nincs, “van helyette egy urizáló, kaviárzabáló banda” – kelt ki a Jobbik elnöke napirend előtt.


Dömötör: “Ezek után idejön és számonkér?”

Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta a Jobbik elnökének, hogy az egészségügyi adatokat úgy kéri számon a kormányon, hogy néhány napja még nyitást követelt Jakab Péter.

“Ezek után idejön és számon kéri az egészségügyi adatokat? Nem érzi a képmutató ellentmondást?”

– szegezte Dömötör Csaba Jakab Péternek a kérdést. A Jobbik mindvégig támadta a keleti vakcinabeszerzést, ezzel csatlakozott az elmúlt évek legsötétebb, leggátlástalanabb politikai akciójához, hogy hangulatot keltsenek az oltások ellen. Keresse meg a barátait és kérdezze meg, hogy miért nem érkezik a következő félmillió Astra Zeneca -tanácsolta Dömötör Csaba Jakab Péternek.

Mind mondta, abban egyetértenek, hogy nyitni kell majd - amint a járványhelyzet engedi - és működtetni kell az országot. Dömötör Csaba is elismételte a kormányzati intézkedéseket, a bértámogatásokat, a hitelmoratóriumot, a kisvállalkozások segítését a tízmilliós hitellel. A kétezer fő alatti kistelepüléseken pedig a kisboltok támogatására külön program indul. A 25 év alatti fiatalok SZJA-mentességet kapnak és emlékeztetett a minden idők legnagyobb orvosbér-emelésére is. Ezekre az intézkedésekre mondja azt Jakab Péter, hogy mindez semmi, miután összeállt azokkal, akik majdnem államcsődöt hoztak létre – hangoztatta az államtitkár.

“Az ön útja is azt mutatja, itt vannak a Gyurcsány-fiúk. Mindig is itt voltak, sokfelől érkeztek, az SZDSZ-ből, az önök példája azt mutatja, hogy a szélsőjobbról. Minden határt átlépnek - szegezte neki Dömötör Csaba, aki a legsúlyosabbnak az oltásellenes kampányt nevezte, de emlekeztetett az álmentősökkel videóra, és hogy Gyurcsány Ferenc “a másként gondolkodókat azzal is megfenyegette, hogy földönfutóvá teszi őket”. Dömötör Csaba felidezte, hogy Jakab Péternek volt egy mondata korábban, miszerint “Gyurcsányék célja nem a rend, hanem a hatalom megszerzése bármi áron, ha kell korábbi elveiket szembeköpve, hányingerkeltő, nem?”

“Nem émelyeg a gyomra, képviselő úr?”

– tette fel a kérdést Dömötör Csaba végül, a Jakab Péternek.

Forrás: ATV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató