2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Nagy Feró élvezi, hogy hisztiznek a libsi kommentelők a Kossuth-díja miatt

"Én se adnék díjat olyannak, aki fegyvereket fog rám, megerőszakol. Biztosan van valami közös szimpátia mögötte"- reagálta Nagy Feró azokra megjegyzésekre, hogy a Fidesz melletti nyílt kiállása miatt kapott Kossuth-díjat.

Kossuth-díjat kapott Nagy Feró, akit váratlanul ért a díjazás. "Nem gondoltam, hogy amiket eddigi életemben csináltam, azok megérdemelnének egy Kossuth-díjat" - mondta a zenész az ATV Start Pluszban.

Nagy Feró elmondta, azért örömmel vette, és amikor meghallotta, akkor el is sírta magát. Arra a kérdésre, hogy a díjat a Fidesz melletti nyílt kiállása miatt kaphatta, Nagy Feró azt mondta, hogy köze lehetett hozzá, ha ezt letagadná, nem mondana igazat.

"Én se adnék díjat olyannak, aki fegyvereket fog rám, megerőszakol. Biztosan van valami közös szimpátia mögötte" - mondta a zenész.

Az egyik kommentelő az kérdezte Ferótól, hogy "miért büszke arra a 10 dalra, amit írt". Erre úgy reagált, hogy szerinte igen is lehet arra büszke, hogy 10 olyan dalt írt, amit az egész ország ismer.

A Beatrice frontembere visszaemlékezett: 1978 nevelte őt emberré, akkor került közel Istenhez. Szerinte a győzelmében - amit jelez a Kossuth-díj - benne van az István királytól kezdve a Hamleten keresztül az Azok a boldog szép napokig minden. Ezt a díjat szerinte arra is adják, hogy ha valaki boldogságot, örömöt szerez az embereknek.

Nagy Feró még élvezi is a negatív hozzászólásokat, mert ez a díj azoknak szól, akik őt nem akarják elismerni.

A díjjal járó összeget az unokáira szánja, az ő jövőjükbe akarja befektetni. Nem gondolta volna, hogy nagypapaként és Kossuth-díjasként fognak vele beszélgetni, sőt, amikor születtek a gyerekei, azt mondta a feleségének, hogy nem normális, hiszen neki nincs egzisztenciája, bármelyik pillanatban elviheti a rendőr.

"Egy olyan rendszerben éltem, ahol a pofámat nem tudtam befogni. Nem lehetett tudni, hogy egyszer - szégyenszemre - ide jutunk, hogy Kossuth-díjat kapok"- magyarázta Nagy Feró a pályafutását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató