2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Van itt pénz: 43 milliót adtak Gyurcsányék egy szánalmas baloldali blognak

Több mint 43 millió forintot fizet ki a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőcsoportja közösségi médiás tanácsadásra egy tavaly októberben alapított cégnek - vettük észre a parlament hivatalos oldalán. Az Eagle Eye-Marketing Kft.-t az a Páva Zoltán vezeti, aki a felelős kiadója az egyik legismertebb baloldali propagandaoldalnak, az Ez a Lényegnek.

A parlament.hu-ra feltöltött adatok szerint tavaly március 16-án a DK frakciója 43,1 millió forintért bízta meg "social media tanácsadással" a EagleEye-Marketing Kft-t. 

Gyors felemelkedés

A fél évre, azaz év elejétől június 30-ig szóló megbízási szerződést a DK részéről Sebián-Petrovszki László pártigazgató írta alá. Az, hogy a nyertesnek a havi hétmillió forintért cserébe pontosan milyen szolgáltatás(oka)t kell nyújtania a Gyurcsány-párti képviselőknek, nem derül ki az Országgyűlés tájékoztatójából. 

Az elérhető adatok szerint a közpénzmilliókkal támogatott, győztesként kihozott vállalkozás újonnan létrehozott cég, csak tavaly októberben jegyezték be őket undi székhelyükre. Közel sem véletlen a sikertörténet, hiszen a fő profilja szerint reklámügynökségben, PR-ban és kommunikációban utazó EagleEye ügyvezetője több szálon is kötődik a baloldalhoz.

Nemcsak a pártban, hanem az akkori kormányzatban is jók voltak a pozíciói, hiszen 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. A média nyomására az intézmény hozzáférhetővé tette az ötmillió forint alatti és feletti 2008-as tanácsadói szerződéseit. A nyilvánosságra hozott adatok szerint az ekkoriban az MSZP-közeli Generáció 2020 Egyesület elnökeként is tevékenykedő ifjabb Páva Zoltán a Medich-Technik Bt.-n keresztül 4,9 millió forintot kapott civil koordinációért. Mint a Pesti Srácok cikkében megjegyezte, az MPSP Consulting Kft.-n (aminek ügyvezetője volt) keresztül további 1,9 millió forint érkezett a bankszámlájára, a kettő együtt pedig akkoriban kitette egy kisebb lakás árát. 

Ifjabb Páva a legutóbbi önkormányzati választás előtt tért vissza, nem is akárhogyan. Tavalyelőtt szeptemberben, közvetlenül az önkormányzati választás előtt Ez a Lényeg néven új internetes baloldali propagandalapot indított, ami leginkább durva, alpári stílusával hívta fel magára a figyelmet, és azzal hogy indításként milliókat költött facebookos hirdetésekre. Mint az impresszumból kiderül, kiadójuk az Oraculum 2020 Kft., aminek a tulajdonosa és ügyvezetője ifjabb Páva. A háttérember egyébként felelős kiadóként van feltüntetve az oldalon.

 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató