2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsony Gergely bejelentette: egy picike időt kér még, hogy eldöntse, indul-e miniszterelnök-jelöltnek

Az alkalmatlan főpolgármester a szivárványos blogger, Zsolti online műsorának vendége volt, és többek között szó esett a közelgő ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztásról is. Arra a kérdésre, hogy szeretne-e miniszterelnök lenni, azt válaszolta: „dehogy akarok én miniszterelnök lenni”.

Erre reagálva Karácsony azt mondta: „Abban a helyzetben van Magyarország, hogy most aki nagyon szeretne miniszterelnök lenni, az nagyon mágikusan vonzódik a hatalomhoz”.

Mint mondta, nincs ilyen személyes ambíciója. Hozzátette, hogy olyan helyzetben van a magyar ellenzék, hogy győzelmi esélyei vannak.

Arra a kérdésre, hogy mikor dönt a miniszterelnök-jelöltségről, azt mondta: „biztosan nem akkor, amikor rekordszámú halálozásokat látunk Budapesten és az országban. És nem akkor, mikor a város, amit vezetek, nagyon nehéz pénzügyi helyzetben van”. Azt reméli, hogy túljutnak ezen a nehéz időszakon, utána lehet hatalmi kérdéseken gondolkodni.

Korábban azt mondta, ha nem lesz előválasztás, nem indul miniszterelnök-jelöltként. Az előválasztást a pártok kinyilvánították, úgy gondolja, hogy mivel őszre tolódott ez a folyamat, ezt már a járvány nem teszi lehetetlenné.

Azt kéri mindenkitől, aki szívesen látná az előválasztáson a jelöltek között,

értse meg, hogy most nem tud ezzel foglalkozni, kér egy kis időt, hogy ezt alaposabban át tudja gondolni.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató