2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Salvini: Válság idején csak egy marslakó foglalkozik a migránsok támogatásával

„A polgárok válságban vannak. De az olaszok igényeitől egyre távolabb eső baloldal csak a bevándorlásra gondol"

, reagált Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek vezetője a Demokrata Párt új titkárának kijelentéseire, melyeket Matteo Salvini is élesen bírált.

"Lehet, hogy Letta meg akarja buktatni a kormányt?"-mondta Matteo Salvini, miután keményen bírálta a Demokrata Párt új titkárát, Enrico Lettát, aki a demokraták közgyűlésén tartott beszédében kijelentette, hogy folytatni fogja az Olaszországban született bevándorlók gyermekeinek állampolgárságáért folytatott harcot, és a legális bevándorlás támogatását.
 
Letta egy interjúban is kifejtette, szerinte a katasztrofális demográfiai állapotokat orvosolni lehetne az illegális migráció legálissá tételével, és az állampolgári kérelmek gyorsított elfogadásával.

"Csak egy marslakó foglalkozhat a bevándorlással, miközben a zárt iskolákkal, óvodákkal, egyetemekkel, a nehéz helyzetben lévő gyárakkal, valamint testi és lelki problémákkal küzdő olaszokkal foglalkozik az egész kormány. A jelen helyzetben, nem fontos kérdés, hogy mikor adunk állampolgárságot a bevándorlóknak"

- jelentette ki Letta nyilatkozatával kapcsolatban Salvini. Hozzátette, "Emlékeztetem a zavart Lettát, hogy Olaszország az az európai ország, amely állampolgárságot biztosít a bevándorlóknak, amennyiben azok legálisan érkeznek az országba".
 
A demokraták elutasítják a vádakat, miszerint Letta nyilatkozatával meg akarná rengetni a többpárti kormánykoalíciót, melynek a Demokrata Párt és a Salvini vezette Liga is a tagja. Szerintük ez éppen fordítva van. "Salvini nevetséges vádakat fogalmaz meg Letta ellen, és fenyegeti a kormányt", írja Graziano Delrio, demokrata képviselő a Twitteren.
 
Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek vezetője szintén bírálta Letta nyilatkozatát.

"A csőd szélén álló vállalkozások, és a polgárok válságban vannak. De az olaszok igényeitől egyre távolabb eső baloldal csak a bevándorlásra gondol", írja Meloni a Twitteren.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató