2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Büdösszájú Tordai a Parlamentben sírdogált a büntetése miatt - Videó

Tordai Bence napirend előtti felszólalásában politikai bosszúnak nevezte, hogy Kövér László pénzbüntetést szabott ki rá és arra utalt, hogy az ügyet a strasbourgi bíróság elé viszi.

A Párbeszéd politikusa „aljasnak, alkalmatlannak, alattomosnak, amatőrnek” nevezte a kormányt, amely szerinte a járvány alatt tízmilliárd forintot von ki az egészségügy fejlesztéséből, nem képes megszervezni az oltást és „kihasználja, kizsákmányolja” az egészségügyi dolgozókat – írja a Magyar Nemzet.

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztette Tordait, hogy azért kapott büntetést, mert nem tartotta be a házszabályt.

„Ha ezt el akarja kerülni, akkor ne a provokációban keresse politikája lényegét, ha pedig mégis, akkor vállalja érte a felelősséget”

– mondta Dömötör Csaba. Emlékeztetett arra is, hogy az orvosok történelmi béremelésben részesültek a járvány alatt és zajlanak a tárgyalások az ápolók 72 százalékos béremeléséről is. Hangsúlyozta, hogy

ha nem lenne jól működő oltási tervünk, akkor Magyarország nem lehetne az EU második legátoltottabb országa,

ami annak is köszönhető, hogy nem csupán Brüsszelre bíztuk a vakcinabeszerzést. Dömötör Csaba végül felidézte, hogy a baloldal nemrég még azonnali nyitást követelt, maga Tordai pedig korábban még feleslegesnek nevezte a lélegeztetőgépek vásárlását. „Nehéz eldönteni hogy a képmutatásuk vagy a felelőtlenségük nagyobb” – mondta az államtitkár, aki szerint a baloldal a járvány közepén párt és kampánypolitikát folytat „az országellenes fajtából”.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató