2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Nagymaros polgármestere ünnepi beszédében jelezte: "csak két nem van, a férfi és a nő"

Heinczinger Balázs szerint ma ugyanúgy a szabadságért folyik a harc, csak a módszerek változtak.

Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere is ünnepi beszédet mondott március 15-én, amit a YouTube-ra is feltöltöttek. A felvételen azonban nem csak az 1848-49-es szabadságharc volt a téma. Heinczinger közölte, hogy ma is szabadságért folyik a harc, csak a módszerek változtak, és családnak állítják be a legfurcsább dolgokat.

Fel sem lehet sorolni, hányféle nemet találtak már ki, pedig olyanból csak kettő van: a férfi meg a nő”

– mondja még a polgármester a felvételen.

Hozzátette: március 15-e azt üzeni, hogy foglalkozzunk többet a gyerekeinkkel, meséljünk nekik a történelmünkről, nézzünk velük régi filmeket. Ugyanakkor vigyázni kell, mert nem lehet akármilyen az a film: a polgármester szerint csak olyat lehet

amiben még nem afrikaiak az európai királyok, és nem választanak minduntalan saját nemükből párt maguknak a főhősök sem”.

A városvezető azt is megemlíti, hogy sorsdöntő időket élünk, mert napjainkban dől el az is, hogy „a jövőben városaink harangjait vagy idegen vallások papjainak énekét fogjuk hallgatni”.

A beszéd egyik részén pedig szóba kerül, hogy most is vannak olyanok, akik idegenek érdekeket szolgálnak ki, és a polgármester szerint nekik ma parlamenti pártjaik is vannak.

Heinczinger Balázst hivatalosan független jelöltként választották meg 2019-ben.

Az előbb említett rész 10. perctől hallható...

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató