2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Áll a bál Budapesten: Gödényék megpróbálják áttörni a rendőrsorfalat

"Ma fontos napja lesz minden Normális Életre vágyó embernek" - olvasható a felhívásban, amit dr. Gődény György tett közzé ma reggel, tüntetésre invitálva az embereket. Ma délben, a Hősök terére toborozta a vele azonos véleményen lévőket, arra kérve őket, ne felejtsetek el magukkal hozni nemzetiszínű zászlókat, sípokat, dobokat és dudákat.

Rengeteg rendőr van, mindenkit igazoltatnak, de Gödényék nem hátrálnak, farkasszemet néznek a rendőrökkel. Helyszínről kaptuk az információkat, miszerint kettő 30 fős csapat tüntet, ezeket már igazoltatta a rendőrség. A két társaság külön-külön áll egy járdaszigeten, és tanakodnak, velük szemben pedig a túloldalon rengeteg rendőr sorakozott már fel.

 

Doktor Gödényék megpróbálják áttörni a rendőrsorfalat: 

 

 

Az előző élő megszakadt, itt az új: 

 

Kollégáink a helyszínen vannak, 12 óra után 10 perccel arról informáltak minket, hogy a tüntetők a Kossuth térről haladnak a Hősök tere felé, ám közben több mint 50 rendőr sorfallal körülzárta őket. Se ki, se be nem lehetett mozdulni, a körülzárt tüntetőket elkezdték igazoltatni, pedig még oda sem értek a Hősök terére.

13 óra körül még mindig tart az igazoltatás. Gődénnyel fotózkodnak azok, akiket igazoltattak, és már tovább engedtek. A rendőrök folyamatosan érkeznek, már a környező utcákban is nagy erőkkel jelen vannak.

Akad olyan, aki tűz nélkül egy órája cigivel a szájában mászkál, mondván, akkor nem kell maszkot hordania. Mások szándékosan lyukas, értelmetlen maszkot hordanak. A tüntetők arra várnak, hogy mindenkit igazoltassanak a rendőrök és együtt mehessenek tovább a Hősök terére.

Többen az orosz nagykövetség kerítésének dőlve várakoznak.

"Ha nem megyünk most a Hősök terére, vége mindennek” - kiáltott fel egy nő, mire elindultak a résztvevők. Körülbelül 150-en maradtak a Bajza utcánál, ahol most (13.15) ért véget az igazoltatás.

Fél kettőkor megérkeztek a korábban a rendőrök által feltartóztatott tüntetők a Hősök terére, ahol nagyjából százan fogadták őket. Rendőrök egyelőre sehol.

A tüntetőket Lenkei Gábor instruálja.

 

Puszival köszönik meg Lenkeinek a munkáját.

 

Kb. 200-an lézengenek még a Hősök terén, pár tucatnyian elindultak a Vajdahunyad vára felé. A tüntetésnek lassan vége, oszlanak.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató