2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hazudott Brüsszel a vakcina-szerződésekről? – Íme, a dokumentumok!

A brüsszeli szóvivő letagadta a vakcinaszerződéseket. Azt állította, hogy nem Brüsszel szerződött, hanem a tagállamok. Ómolnár Miklós megszerezte a szerződéseket és lebuktatta Brüsszelt – írja cikkében a Bors.

Az újságíró a négy vakcinagyártóval, a Pfizerrel, a Moderna-val, a Sanofival és a Janssennel kötött EU-szerződéseket be is mutatta a nyilvánosságnak új YouTube-csatornáján, melynek neve feketén-fehéren.

 
A négy szerződést a brüsszeli bürokrácia Sensitive-nek, vagyis kényesnek, érzékenynek minősítette, mintha nyilvánvalóan titkolni akarnának valamit.

 

A furcsa történet lényege tehát, hogy a múlt héten egy nyilvánvalóan előre megbeszélt, egyeztetett újságírói kérdésre a Bizottság szóvivője, Stephan De Keersmecker a következőt találta mondani:

„A vakcinákat az uniós tagállamok rendelték meg, a bizottság nem játszott ebben semmiféle szerepet.”

Magyarán azt mondta, hogy nem az Európai Bizottság szerződött a vakcinagyártókkal.

A megszerzett és bemutatott, a Sensitive minősítés alapján nyilvánvalóan titkolandó dokumentumok azonban teljesen másról tanúskodnak. Egyértelműen bizonyítják, hogy az Európai Unió kötötte a szerződéseket, konkrétan az egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve található a YouTube csatornán bemutatott dokumentumokon.

Ez után csak egyetlen kérdés maradt. Miért lehet érdeke a brüsszeli bürokráciának eltitkolni a tényeket, letagadni megkötött szerződéseket? Mire megy itt a játék?

 

 

Forrás: Bors - Magyar Nemzet 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató