2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nyitási terv: az iskolák és a teraszok nyithatnak először húsvét után

Az index szerint ez lesz, kezeljük azért óvatosan a most rendkívülinek szánt hírüket.

Íme, a lehetséges menetrend az index szerint: 2,5 millió beoltottnál jöhetnek a teraszok, 3 milliónál pedig már a szállodák is. 

A lap úgy tudja, hogy az operatív törzs most készülő újranyitási terve a korlátozások fokozatos feloldásával számol, tehát nem egyszeri és átfogó lazítással. A szakemberek tanácsára mindezt nem elsősorban a napi halálozások számához kötnék, hanem a beoltottakéhoz.

A kormányzati logika szerint ugyanis a vakcinaigazolvány funkciója nem az, hogy valamiképpen „büntesse” a be nem oltottakat, hanem hogy

MINÉL TÖBBEKET MOTIVÁLJON ARRA, HOGY MIHAMARABB FELVEGYÉK A VÉDŐOLTÁST.

Orbán Viktor miniszterelnök már péntek reggel utalt arra, hogy a két és fél milliós átoltottság elérése lesz az első fontos határkő az enyhítések ütemezésében. Úgy tudjuk, a kormány azzal számol, hogy a húsvétot követő hét végére elérhető ez a szám.

Mi következik ezután?

Elsőként az iskolai oktatás indulhat újra, és a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai nyithatnak majd ki. Fontos hangsúlyozni, hogy az április 19-i esetleges enyhítés nem kőbe vésett dátum, a beoltottak számának ekkorra el kell érnie a legalább a két és fél millió főt ahhoz, hogy valóban elkezdődjön a nyitás.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató