2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kunhalmi üzent a kormánynak: Forduljanak hozzánk bizalommal, nemzeti összefogást!

„Nemzeti összefogást” sürgetnek a koronavírus-járvány kezelésében az ellenzéki polgármesterek, akik egyúttal arra is kérik a kormányt, hogy ne utasítsa vissza segítségnyújtási szándékukat – mondta az MSZP társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes kiemelte, a sikeres járványkezelés egyik feltétele a minél magasabb átoltottság, a vakcinák között pedig nincs jobb- vagy baloldali, minden elérhető oltás jobb, mint a megbetegedés.

A szocialisták társelnöke szerint Magyarország az átoltottság szempontjából ugyan második helyen áll az unióban, ez önmagában azonban nem jelent sikeres járványkezelést.

Kunhalmi Ágnes szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem készítette fel az egészségügyi rendszert és a lakosságot sem a járvány második és harmadik hullámára, és az ellenzéki vezetésű településeken nem engedi oltópontok felállítását, „nehogy kiderüljön: az ellenzéki vezetésű önkormányzatok jobban elvégzik a feladatot, mint a vízfejű kormány”.

Kunhalmi Ágnes kiemelte, az ellenzéki polgármesterek mindent megtesznek, hogy segítsék a járvány elleni védekezést, ezért azt kérik a kormánytól, hogy fejezze be a politikai támadásokat, és forduljanak bizalommal feléjük.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató