2021. június 16. - Jusztin
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Több mint kétszáz embert jelentettek fel a rendőrök Gődény György újabb tüntetése miatt

Több európai nagyvároshoz hasonlóan szombaton Budapesten is tüntetéssel tiltakoztak a járványügyi korlátozások miatt elégedetlenkedő tömegek. Hazánkban Gődény György szervezett újabb demonstrációt a budapesti Hősök terére.

 

 

A vírusszkeptikus vezető a tüntetőkkel el is indult a Hősök tere felé, de a rendőrök az Andrássy úton feltartóztatták őket. A budapesti megmozdulás résztvevői közül többeken nem volt maszk, a rendőrség a jogellenesen csoportosulókkal szemben pedig igazoltatásokkal lépett fel.

Szombat este, a rendezvény napján a rendőrség a Police.hu oldalon tette közzé, hány emberrel szemben kellett intézkednie. A közlés szerint:

  • jogellenes gyűlésen való részvétel miatt 98,
  • tiltott csoportosulás miatt 216,
  • a maszkhasználat szabályainak megsértése miatt 22,
  • igazolás megtagadása miatt 6,
  • több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt pedig 19 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést a rendőrök.

A rendőrségi tájékoztatás szerint továbbá három fővel szemben közigazgatási eljárás indult jogellenes gyűlés szervezése, illetve tartása miatt.

Gődény ezelőtt legutóbb februárban 28-án szervezett tüntetést a Hősök terére, akkor egymillió forintra büntették emiatt. Akkor a rendőrök a Hősök terén, majd a Vajdahunyad váránál összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató