2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Beszarás: Sokszínűségügyi felelőst nevezhet ki a brit királyi család

A monarchia modernizálásának érdekében „sokszínűségügyi felelőst” nevezhet ki a brit királyi család a Guardian szerint. Azután döntöttek így, hogy egy belső vizsgálat szerint az udvar jelenlegi elvei és eljárásrendjei hagynak kivetnivalót maguk után.

 

 

A hír azt követően röppent fel, hogy Meghan Markle sussex-i hercegné Oprah Winfrey-nek adott március 7-i interjújában többek között arról beszélt, hogy amikor terhes volt a most másfél éves fiával, Archie-val, a királyi családban téma volt, hogy milyen sötét lesz a születendő gyermek bőrszíne. Szerinte a faji kérdés is közrejátszhatott abban, hogy közölték velük: a gyerekük nem kapja meg a herceg címet.

A vádakra eddig egyedül Vilmos herceg reagált a királyi családból. A trón várományosa az interjú után négy nappal a sajtó kérdéseire egy iskolai látogatás során azt válaszolta, hogy

„Nagyon nem rasszista család a miénk.”

A hercegi pár barátja, a műsorvezető Gayle King szerint Harry herceg már beszélt a testvérével, Vilmossal, és az édesapjával, Károllyal is az interjú óta, ám a beszélgetések „eredménytelenek” voltak.

Az interjút sugárzó CBS szerint a közel kétórás adást több mint 49 millióan látták világszerte a megjelenésétől számított első két napban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató