2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lewandowski hivatalosan is nemzeti hős lett Lengyelországban

Magas állami kitüntetést kapott hazájában, Lengyelországban Robert Lewandowski, a Bayern München labdarúgója.

Andrzej Duda köztársasági elnök hétfőn a Lengyelország Újjászületése érdemrend parancsnoki keresztjét adományozta a futballistának, akit tavaly az év legjobbjának választottak a nemzetközi szövetségnél. Az indoklás szerint a játékos a labdarúgásban elért eredményeiért és Lengyelország népszerűsítéséért részesült az elismerésben.

 

A varsói elnöki palotában tartott ünnepségen Andrzej Duda beszédében nemzeti hősnek és a tökéletesség kvintesszenciájának nevezte Lewandowskit.

A Bajnokok Ligája-győztes bajorok 32 éves sztárcsatára kiemelte csapattársai, edzői, családja és barátai szerepét a sikereiben, és azt ígérte: a következő kihívásokra is az eddigieknek megfelelően fog összpontosítani.

Lewandowski jelenleg is vezeti a Bundesliga góllövőlistáját 35 találattal. Eddig tíz teljes szezont játszott a német élvonalban, s nyolc bajnoki címet szerzett – kettőt a Borussia Dortmunddal, hatot pedig a Bayern Münchennel. A lengyel válogatottban – amely a magyarok csoportellenfele lesz a világbajnoki selejtezősorozatban – 116-szor lépett pályára és 63 gólt szerzett, mindkettő nemzeti rekord - írja az MTI.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató