2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tordai Bence: Orbán Viktor már háromszor is megbukott

A koronavírus-járvány elleni védekezésről és az uniós források felhasználásáról beszéltek képviselők az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtt.

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint

Magyarországon a legrosszabb a Covid-helyzet a világon.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a felelősséget a járvány elleni védekezésért a kormány és ő maga viseli, most azonban mégsem vállalja a felelősséget, és nem látja be, hogy hatalmasat hibáztak – mondta a képviselő.

Úgy vélte, ennek egyik fő oka, hogy nem tették bele a szükséges forrásokat az egészségügybe, így az most legyengült helyzetben van.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, most jóval több jut az egészségügyre, mint a képviselő szövetségeseinek kormányzása idején. Az ellenzék vadássza azokat a statisztikákat, amelyek alapján az állíthatja, hogy Magyarország rosszul teljesít, ami méltatlan az egészségügyi dolgozókkal, szakemberekkel szemben – vélekedett.

Közölte: a harmadik hullám erőteljesen tombol, de a szükséges eszközök rendelkezésre állnak. Az egészségügyi dolgozókat köszönet illeti a megfeszített munkájukért – mondta. Hozzátette: jól halad az oltási program Magyarországon, de jó lenne, ha az EU által beszerzett vakcinák rendben megérkeznének.

Kijelentette: az ország „a baloldali aknamunka” ellenére is megbirkózik a járvánnyal.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató