2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

Mi Hazánk: Új médiatörvény kell a Facebook és az RTL Klub ellen

A Mi Hazánk Mozgalom támogatja egy új médiatörvény megalkotását, amelyet elsősorban a legdurvább cenzúrát gyakorlókkal, az RTL Klubot működtető Bertelsmannal és a Facebookkal szemben kellene megfogalmazni - jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Toroczkai László mindezt arra reagálva közölte, hogy Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője egy Facebook-kommentjében azt írta, hogy a kormányzati média propagandistái ugyanúgy elnyerik majd méltó büntetésüket, mint Ruandában.
   
Azt erősnek érzi, "amire Vadai Ágnes tett javaslatot, hogy a második világháború végéhez hasonlóan újságírókat, propagandistákat kivégezzenek Magyarországon", azzal viszont egyetértenek, hogy szabályozni kellene egy új médiatörvénnyel "a propaganda vagy az újságírás művészetét" - fogalmazott.
   
Azt mondta: az RTL Klub hírműsorába 25 éves politikai pályafutása alatt még soha nem jutott el. Az pedig példátlan a világon - folytatta -, hogy a Facebook törölt egy olyan pártok, a Mi Hazánkat, amelynek 114 ezer szavazója volt az európai parlamenti és csaknem 200 ezer az önkormányzati választásokon.
   
Ezért egy új médiatörvény megalkotásában a Mi Hazánk szívesen együttműködik más pártokkal - jelentette ki. Annál inkább, mert például az "LMBTQ-propaganda" vagy a bevándorlás kérdése olyan szent tehén, amellyel kapcsolatban egyből cenzúrával találja magát szembe az ember a közösségi médiában - fejtette ki Toroczkai László.
 

MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató