2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Molnár Csaba felszólította a kormányt, hogy azonnal kérjen külföldi segítséget

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal kérjen nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátására.

A DK ügyvezető alelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy mára Magyarország lett a koronavírus által leginkább sújtott ország az egész világon. Molnár Csaba úgy fogalmazott: Magyarország a múlt héten világelső lett lakosságarányos halálozásban, most hétfőn már öt és fél percenként hunyt el egy beteg. Az EP-képviselő hangsúlyozta, a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma pedig naponta újabb és újabb rekordokat dönt.

Molnár Csaba kijelentette: az elmúlt tíz év egészségügyet érintő kormányzati megszorításainak az eredményét lehet látni. Azok az orvosok és ápolók hiányoznak a kórházakból, akiket a kabinet "elüldözött", a szakemberhiány pedig minden egyes nap életeket követel - érvelt.

Orbán Viktor "ne szájhősködjön, hogy majd még mi segítünk másoknak", mert jelen pillanatban egyetlen országnak sincs akkor szüksége segítségre, mint Magyarországnak - követelte a politikus. Ez nem a melldöngetés és a hamis sikerpropaganda ideje, hanem az életmentésé - jelentette ki az alelnök. Az EP képviselő úgy fogalmazott: arra kérik a miniszterelnököt, hogy legalább ezekben a nehéz időkben "legalább pár hétre változzon át a jól ismert hatalommániás szélhámosból" felelős politikussá és kérjen nemzetközi segítséget, különben még többen fognak meghalni.

Molnár Csaba külön kiemelte, a tapasztalatok alapján az az optimális, ha az intenzív osztályon egy ápolóra egy, maximum két beteg jut, ha ennél több, akkor drasztikusan csökken a betegek túlélési esélye. Ma Magyarországon egy ápolóra 4-5 beteg jut, de nem ritkán 6-8 is, "ez az oka annak, hogy világelsők lettünk a halálozásban" - tette hozzá.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató