2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Pomázon úgy kiborult a moslék, hogy kisebbségbe is került az ellenzék

Pomázon is kiborult a moslék az önkormányzatnál, akkora mértékben, hogy kisebbségbe is kerültek. 

Teljes csere volt Pomázon a Városházán. A Közösen a Városunkért Egyesületből kiváltak 3-an, és független képviselőként folytatják a munkát. Pomázon így van 3 Fideszes képviselő, 3 független, és 5 KV-és. Már nincsenek többségben.

Alább szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél: 

Komoly feszültségek vannak a városban, ezek hatására lépett ki három képviselő a polgármestert támogató egyesületből, így amikor a járványt követően testületi ülést lehet tartani, kisebbségbe is kerülhet a vezetés.

A legnagyobb baj, hogy Leidinger István polgármester semmilyen együttműködésre nem hajlandó, kompromisszumra képtelen. Nyilván a szakítás egy belső folyamat része, amelyre azért korlátozott a rálátásunk. Első jele talán egy éve volt a konfrontálódásnak. Amikor a városi önkéntes jótékonysági élelmiszerosztás Leidinger István által kinevezett vezetője nyilvános posztjában Sátánnak titulálta a magyar kormányfőt és követőit a pokolra küldte, akkor a most önálló frakciót létrehozó képviselőkkel közösen léptünk fel ez ellen a testületi ülésen, és a szavazás után, amely új jótékonysági vezető kinevezésére irányult, már 6:5-ös kisebbségbe került a városvezető.

Egyetértettünk mind a hatan, hogy a rászorultság nem lehet pártpreferencia kérdése.( Megjegyezném, az ominózus vezető azóta is pozícióban van) Azóta sok minden történt. Leidinger István a régi jegyzőt lecserélte, a hivatalban olyan légkört teremtett, hogy a gyakorlott munkatársak négyötöde egymás után távozott. A polgármester a 28 éve működő Pomázi Polgárőrséggel szerződést bontott, az önkormányzati bizottságok számát először 50%-kal megemelte, majd miután szembe mentek a polgármesteri akarattal, az országban egyedüliként a bizottságok megszüntetésének tervével áll elő.

A saját embereivel sem képes együttműködni. A város kétszázmilliós hitelt vett fel, a lakosságtól különböző jogcímen extra befizetéseket kérnek állami forráshiányra hivatkozva. Eközben a polgármester egyszemélyben döntött egy 100 milliós ingatlan megvásárlásáról. Teljes kontrollvesztés tanúi vagyunk.

 

Sarkadi Attila

Önkormányzati képviselő

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató