2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szivárványcsaláddal reklámoz a népszerű szépségmárka

Egyre több érzékenyítő reklám jelenik meg, a sorba legutóbb a hajápolási termékeket gyártó Pantene állt be. Új reklámjában egy szivárványcsaládot mutatnak be, ahol két leszbikus nevel egy transznemű lányt, azaz egy biológiailag fiúnak született gyermeket – hívta fel a figyelmet a V4NA.com.

A videóból megtudhatjuk, hogy a gyerek, Sawyer már korán eldöntötte, hogy ő fiú helyett inkább lánynak azonosítja magát, és ehhez meg akarja növeszteni a haját. A hajat egyfajta létfontosságú elemnek tartotta a nemváltás folyamatában, és már be is jöhet a képbe a Pantene hajápoló termékcsalád. A fiú anyja elmondja: Sawyer már egészen kicsi korában tudta, hogy ki ő valójában, és támogatták is ebben – mindig azt mondták neki, hogy ne rejtse el önmagát.

Az új, genderideológiát népszerűsítő reklámot azonban nem mindenki fogadta örömmel.

A jelek szerint többen is felháborodtak, ami után a Pantene a közösségi oldalán azt írta: náluk nincs helye a transzfóbiának, és kiállnak az LMBTQ-közösség mellett. Sokan úgy érezték azonban a reklám láttán, hogy Sawyer nem mondja az elfogadásról és a genderideológiáról szóló szövegeket. Erről írt a Not the Bee oldal is, ahol

egyenesen gyermekbántalmazásként jellemezték a reklámot.

V4NA.hu cikkében emlékeztet arra, hogy korábban már megjelent egy hasonló felvétel, amin a láthatóan az LMBTQ-közösséghez tartozó szülők jóformán belemanipulálják a gyereküket a transzneműségbe. Ugyanez merült fel az HBO egyik nemrég megjelent dokumentumfilmjével kapcsolatban is. A Transzneműség címet viselő film több transznemű gyermek életét mutatja be éveken keresztül. Az egyik szereplő, Phoenix még csak négyéves volt, amikor megkezdte a társadalmi nemváltását, miután fiúként arról kezdett el beszélni a szüleinek, hogy inkább a lányos, rózsaszín ruhákat szereti.

Egy másik szereplő, Avery pedig többször elmondja: ő mindezt nem is akarta.

A szintén transznemű, konzervatív youtuber, Blaire White ezzel kapcsolatban azt írta, hogy szerinte Avery és Phoenix esetében is ráerőltették a gyerekekre a transznemű identitást. Avery anyja például a gyereke könyvének eladását igazgatta, rádióinterjúkra vitte őt, és úgy tűnt, mintha a saját vágyait akarná kiélni Avery révén.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató