2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

200 000 euróval segítik külföldről a "független" Telex-et

Az egyik legnagyobb cseh kiadóvállalat, az Economia még 2020. szeptember 21-én jelezte, hogy 200 ezer euró adománnyal támogatná a Telexet.

Ez a pénz most, március 23-án megérkezett, az összeget arra fordítjuk, hogy a Telex még jobb legyen!

- írják a liberális portálon.

 

 

A 200 ezer euró nem befektetés, hanem egyszerű támogatás, amiért semmit nem kértek cserébe tőlünk, és amivel a korrekt, kritikus, kíváncsi újságírást támogatja a cseh kiadóvállalat. - olvasható a Telex cikkében.

Elmesélték a találkozásukat a cseh Sorossal, Zdenek Bakalával. Hihető! Ja, nem!

Munk Veronika a tömeges indexes felmondásunk után – ahogy sok más nemzetközi lapnak – interjút adott Bakala egyik kiadványának, a Respekt nevű újságnak is. Ezután megkereste az anyagot készítő újságíró, hogy olvasta a tulaj a cikket, és érdekelné a Telex meg úgy általában a történetünk.

Még akkor felvették egymással a kapcsolatot, és kiderült, hogy a cseh-amerikai üzletember, Zdeněk Bakala, illetve az Economia kiadó szeretné nagy összegű adománnyal segíteni a honlap elindulását.

Az adomány most, 2021 márciusában egy nonprofit szervezettől a Ne Hallgassunk Nonprofit Kft.-nek érkezett, amelyet Munk Veronika és Dull Szabolcs, a Telex két főszerkesztője, illetve Kárpáti Márton, a Telex kiadójának vezetője hozott létre februárban, elsősorban azért, hogy a független magyar nyilvánosságot és a sajtószabadság érvényesülését támogassa. A nonprofit cégnek a jövőben is fontos szerepe lesz adományok és pályázati pénzek megszerzésében - írja a Telex.

A hálózat nem létezik... Ugye?

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató