2021. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

„Az EP ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra”

Miközben a koronavírus-járvány Európában elemi erővel tombol és a tagállamok azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, az Európai Parlament (EP) ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit a bejegyzésében azt írta: „bár már megszokhattuk, mégis szomorú, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá.”

Decemberben a kormány sikeresen elhárította a baloldal támadásait, és megvédte a magyarok érdekeit. „Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül,” a kormány Lengyelországgal közösen az Európai Unió Bíróságához fordult, hogy vizsgálja meg a kondícionalitási rendeletet – emlékeztetett.

Mint írta: decemberben az állam- és kormányfők megállapodása alapján az Európai Bizottság vállalta, hogy addig nem alkalmazza a rendeletet, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja. Alapos jogi vizsgálathoz idő kell – mutatott rá a miniszter, hozzáfűzve: a Sargentini-jelentés „jogsértő szavazásával” kapcsolatos per már több mint két éve tart.

Varga Judit szerint a kondícionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak az Európai Bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben. „Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot” – értékelt bejegyzésében a miniszter.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató