2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Már előkészítették a Biden–Harris-cserét a Fehér Házban

A Fehér Ház egyik legfőbb kommunikációs munkatársa utasította a szövetségi ügynökségeket, hogy a „Biden-adminisztrációt” minden esetben „Biden–Harris-adminisztrációnak” nevezzék – derült ki egy kiszivárgott dokumentumból.

„Kérjük, hogy a jelenlegi közigazgatást mindenképpen »Biden–Harris-adminisztrációként« tüntessék fel a hivatalos nyilvános kommunikáció során” – áll az e-mailben, melyben a Townhall amerikai médium beszámolója alapján a „Biden–Harris-adminisztrációt” félkövér betűkkel emelték ki.

Az Outspoken online lap szerint a Biden-kormány – pontosabban, most már a Biden–Harris-adminisztráció – az első olyan közigazgatás az Egyesült Államok történetében, amely az elnökre és az alelnökre egyaránt hivatkozik, amikor a Fehér Ház hivatalos kommunikációjáról van szó.

A változás a Fehér Ház hivatalos Twitter-fiókján is visszatükröződik

Az előző két közigazgatás egyike sem említette meg az alelnököt a Fehér ház Twitter-fiókjának leírásában. Az Obama-adminisztráció alatt ez volt olvasható:

„Kövesse Obama elnök és adminisztrációjának legfrissebb híreit!”

Trump ideje alatt a Fehér Ház Twitter-fiókjának leírása közel azonos volt:

„Üdvözöljük a @WhiteHouse-ban! Kövesse @realDonaldTrump elnök és adminisztrációjának legfrissebb híreit.”

Hasonlóképpen,

mindkét fiók archivált verziója a Twitteren az „Obama-adminisztrációra”, illetve a „Trump-adminisztrációra” hivatkozik, az alelnököt nem említve.

Ezzel szemben a jelenlegi leírásban az alábbi mondat szerepel:

Üdvözöljük a Biden–Harris Fehér Házban!

A hatalomátvétel előkészítése?

A változást végrehajtó ügynökségek az Outspoken szerint a mezőgazdasági, kereskedelmi, védelmi, oktatási, energiaügyi, egészségügyi és humánszolgáltatások (HHS), belbiztonsági, lakó- és városfejlesztési (HHUD), belügyi, munkaügyi, állami, közlekedési, veteránügyi (VA), pénzügyi minisztériumi osztályai, valamint a főügyészi hivatal.

A Townhall szerint ez a lépés egyáltalán nem meglepő. Sokan elgondolkodtak azon, hogy Kamala Harris alelnök mekkora szerepet fog játszani az közigazgatásban,

különösen azután, hogy már Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris is véletlenül „Harris-adminisztrációnak” nevezte.

A kiszivárgott dokumentum csak tovább erősíti azokat a hangokat, amelyek szerint Harris hamarosan átveszi Bidentől az irányítást, és

a jelenlegi helyzet csupán átmenet a „Biden-adminisztráció” és a „Harris-adminisztráció” között.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató